• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neke plate NBA igrača su za nevericu

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

Ne govorimo o tome da Džejms zarađuje preko 30, a Konli skoro toliko miliona evra. Znate li da je MVP lige, Kari, na 82. mestu po zaradi? Ali, to će se sve promeniti!

NBA klubovi počeli su da troše, a NBA zvezde da zarađuju, daleko veće sume novca nego prethodnih sezona, jer se "selari kep" rapidno povećava, a novac od TV ugovora stiže i stiže.

Tako su leta 2016, koje je donelo i neke velike trejdove – pre svega prelazak Kevina Durenta u Golden Stejt Voriorse – potpisani do sada neviđeni ugovori, koji ipak samo najavljuju nešto što bi trebalo da usledi 2017. i 2018. godine, a to su novi rekordi.

Lebron Džejms s platom od 30.963.450 dolara za sezonu 2016/17 ubedljivo je najplaćeniji, a prati ga grupa igrača koja je već potpisala "maksimalu" po kojoj je zagarantovana zarada u prvoj sezoni 26.540.100, a čine je Majk Konli, Džejms Harden, Rasel Vestbruk, Demar Derozan, Al Horford i Durent. Dirk Novicki sa 25, Karmelo Entoni sa 24.559,380 i Damijan Lilard sa 24.328.425 popunjavaju aktuelni Top 10, na 51 dan do početka nove sezone.

Već na prvo čitanje jasno vam je da ovde nedostaju neki "krem dela krem" igrači, koji će u naredne dve-tri godine svakako "orobiti banku", ali koji trenutno prema visini zarada itekako zaostaju. Ovo je top lista 10 najslabije plaćenih igrača s obzirom na kvalitet i statistiku koju imaju.

10 – Pol Džordž (Indijana Pejsers);

Jedan od osvajača zlatne medalje u Riju nalazi se na tri sezone od isteka ugovora sa Indijanom, ali će i tim i on imati opciju izlaska 2018. godine. Naredne, Džordž će zaraditi 18.100.000 dolara, što ga čini 32. igračem na listi zarada, a iznad njega su recimo Alen Krab, Nikola Batum, Harison Barns, itd.

9 – Džimi Batler (Čikago Buls);

Strašni bek Bulsa nalazi se na 36. mestu u ligi tik iznad Tobijasa Herisa, delom i zbog toga što Bulsi nisu bili u prilici da mu daju više, zarobljeni mamutskim ugovorom Derika Rouza. Nekada MVP, potom osakaćen povredama, Rouz je ovog leta otišao u Njujork, ali je Batleru ostao u rukama dugoročan ugovor s Čikagom koji ističe tek 2021, kada će novi lider tima zarađivati 19.841.627 dolara. Definitivno zaslužuje više.

8 – Kajl Lauri (Toronto Reptors);

Reptorsi su Derozana uvrstili među 10 najplaćenijih u ligi, ali istinski lider kanadskog tima, Lauri, i dalje tavori na 86. mestu liste sa svega 12.000.000 za narednu sezonu, što je skoro pa "uvreda" za ono što on pruža. Ali, to znači još nešto. Narednog leta, Lauri će imati priliku da izađe iz ugovora i kao delimično slobodan agent natera Toronto da izjednači svaku ponudu koja stigne. A, stizaće "brutalne" ponude...

7 – Džon Vol (Vašington Vizards);

U jednom trenutku, prevođeni upravo bivšim prvim pikom Volom, Vizardsi su nagovestili da bi mogli da postanu dobra franšiza i da je borba za finale Istoka potencijalna realnost. To se nije dogodilo, a Vol je ostao zarobljen u jednom od najbeznadežnijih timova u ligi. Sa zaradom od 15.756.438 dolara, nalazi se na dve sezone od prilike da izađe iz ugovora i neka vas ne čudi ako to 2018. i uradi.

6 – Kavaj Lenard (San Antonio Spars);

Jedan od najboljih defanzivaca lige, ujedno i uvek kandidat za MVP titulu kada se pogleda njegov realan učinak na obe strane terena, sa 17.638.063 dolara sledeće sezone nalazi se na 34. mestu u ligi i njegova pozicija neće se popraviti (štaviše, verovatno će dodatno pasti), jer mu važeći ugovor sa Sparsima ističe tek 2021. kada mu sleduje 21.329.750 dolara. Sezonu pre toga imaće pravo da izađe iz ugovora.

5 – Kajri Irving (Klivlend Kavalirs);

Strelac koša koji je doneo šampionsku titulu Klivlendu i jedan od najboljih napadača u ligi deli 34. mesto sa Lenardom sa garantovanih 17.638.063 sledeće sezone. Ipak, Kajriju je to poslednja sezona ugovora sa Kavsima i on će već narednog leta sigurno dobiti daleko više novca, a poređenja radi Kris Pol igraće sledeće sezone za 22.868.827 dolara. O Vestbruku da ne govorimo...

4 – Klej Tompson (Golden Stejt Voriors);

Jedan od "splash" braće nalazi se na 44. mestu po zaradama iza Ivana Furnijea, Bismaka Bijomba, Džoakima Noe, Enesa Kantera, itd. Ipak, poput "brata" Stefena Karija, i Tompson mudro ćuti i čeka. Aktuelni ugovor ističe mu 2019. godine kada će zaraditi 18.988.725 dolara, možemo samo da pretpostavimo šta ga čeka posle toga.

3 – Drajmond Grin (Golden Stejt Voriors);

Prgavi Grin samo je jedna od tri zvezde Voriorsa koja ne zarađuje shodno svom kvalitetu, ali njegova situacija neće se tako brzo popraviti, jer se nalazi na četiri sezone od isteka ugovora pa će još neko vreme za njega 15,330.435 dolara (54. mesto) biti realnost. Dolaskom Durenta, stvari u Ouklendu su postale još zanimljivije i kad su zarade u pitanju. Ipak, prvi će nove ugovore potpisivati Topmson i Kari, pa tek onda Grin. Videćemo kako će se to sve odvijati...

2 – Demarkus Kazins (Sakramento King);

Koliko god se čudio potezima Kingsa na tržištu, "Bugi" može da bude spokojan što se svojih primanja tiče. Sa 50. pozicije u ligi i zaradom od svega 15.756.438 dolara, Kazins se nalazi na sezonu od isteka ugovora, posle čega će napasti NBA "maksimalu" bez pogovora. U Sakramentu ili sasvim izvesno negde drugde, jedina je dilema. Pola lige biće spremno za njegov izlazak među "slobodne agente", a onda... U ovom trenutku Timofej Mozgov zarađuje više od njega.

1 – Stefen Kari (Golden Stejt Voriors);

Dvostruki uzastopni MVP lige, najbolji trojkaš svih vremena i čovek oko čije se košarkaške eksplozije rodila dominacija Voriorsa ovekovečena titulom iz 2015. i tragičnim gubitkom iste 2016. godine, nalazi se trenutno na 82. mestu u ligi, sa platom koju ima Nikola Peković. Primiće 12,3 miliona sledeće sezone. Međutim, Kari samo treba da ćuti i nastavi da ubacuje trojke. Narednog leta je slobodan agent – očekujte možda i najjači ugovor svih vremena.


Tagovi

nba

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miljan

Za nevericu je kad neko prima 500 000e godisnje kao u srpskom fudbalu a ne zna se odakle pare, a kad privatnik placa onda ni milijarda nije za nevericu

kale

Nisam znao da Konoli prima platu u devizama... ili je memfis EU drzava?

Aaa

A ajzeja Tomas iz Bostona..all star a 6 miliona godisnje

Najnovije

Kolumnisti