IMA NADE: Srbi protiv zatvaranja biblioteke

U Kljajićevu kod Sombora za subotu će biti održan protest zbog mogućeg zatvaranja biblioteke. Stanovnici će se u 11 sati okupiti ispred biblioteke.

5
A- A A+
knjige, polica sa knjigama, knjige na polici, knjiga, biblioteka, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Racionalizacijom u javnom sektoru odlučeno je da je višak 25 odsto zaposlenih u gradskoj biblioteci "Karlo Bijelicki", a odlukom biblioteke, sav teret racionalizacije spao je na somborska sela, javio je portal sombor.tv.

"Stanovnici Kljajićeva, svesni da će ova odluka, kojom je za sad predviđeno da će ogranak u Kljajićevu raditi tek dan ili dva u nedelji, a bez garancija da to ne vodi ka potpunom gašenju seoske biblioteke, dovesti do potpunog devastiranja već siromašne ponude kulturnog sadržaja u selu, odlučili su da svoje nezadovoljstvo iskažu skupom koji će se održati u subotu od 11 časova ispred same biblioteke u Kljajićevu", piše taj portal.

Organizatori su pozvali sve meštane Kljajićeva da se odazovu pozivu i da ne dozvole dalje urušavanje kvaliteta života u tom selu, jer umesto da se razmatramo kako poboljšati kvalitet usluga biblioteka, odlukom biblioteka se svodi na formu koja nesumnjivo vodi gašenju te važne ustanove u Kljajićevu, navodi sombor.tv.

Povezano

Sve vesti