• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "profilnih" slika

Izvor mondo.rs

U ponedeljak u galeriji "Grafički kolektiv" otvaranje izožbe Stefana Ikonića.

Izložba "Profile pictures" autora Stefana Ikonica bice otvorena 12. septembra u 19 casova.

Na izložbi ce se umetnik predstaviti serijom portreta. U tehnickom pogledu radovi su nastali u polju digitalne grafike, kao printovi na tajveku, korišcenjem digitalne olovke i table kojima umetnik na nov medijski nacin rešava likovne probleme.

Istovremeno, otkriva nove, proširene mogucnosti kako grafickog medija, tako i realizma kao stare/nove umetnicke paradigme u kojoj pitanje novine, prema recima autora, nije stvar promene nacina slikanja vec samog medija.

Ikonic iznete probleme objašnjava na sledeci nacin: "Logika rada u Fotošopu je suprotna od one na platnu. I dalje se koristim osnovnim alatima, cetkicom i gumicom, ali svom radu kao da prilazim iz bilo kog vremena, prošlog, sadašnjeg, buduceg. Menjam postavku boja bez zasicenja materijala, razvlacenjem i uvijanjem menjam formu dok ne dobijem željeni rezultat. To je za mene današnji realizam, promenjiv po svim osama, ali ipak konstantan".

Naziv izložbe Profile pictures, upucuje na prisutan vid (samo)reprezentacije na društvenim mrežama, putem avatara, koji autor percipira kao novi oblik savremenog portreta, motiva koji je vekovima prisutan u umetnosti a koji je u izražajnom smislu u radovima ovog autora prilagoden aktuelnom vremskom, istorijskom trenutku.

Stefan Ikonic (1978, Beograd) završio je scenografiju. Pored slikarstva bavi se ilustracijom, digitalnom grafikom, promotivnom i reklamnom scenografijom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE