Dušan Anđelković pred 152. večiti derbi
MN Press 

U subotu od 18 časova na stadionu Partizana igra se 152. "večiti derbi" srpskog fudbala. Crvena zvezda u komšiluk dolazi kao prvoplasirana, posle serije od sedam uzastopnih pobeda u Superligi, dok će Partizan utakmicu dočekati na petom mestu, sa čak devet bodova manje od rivala.

Bez obzira na bolju formu svoje ekipe, Dušan Anđelković poziva na oprez.

"Favorit u derbiju ne postoji. Partizan ima kvalitetan tim, jaki su na svim pozicijama, ali mi zavisimo od sebe i ako uđemo dobro u utakmicu mislim da pozitivan rezultat neće izostati", istakao je iskusni defanzivac crveno-belih.

"Napravili smo dobru uvertiru, u seriji smo pobeda i očekujemo dobru utakmicu u subotu. Derbi je najvažnija utakmica u srpskom fudbalu, svi znamo koliko ona znači Crvenoj zvezdi i našim navijačima", dodao je Anđelković.

Jedan od najiskusnijih igrača Crvene zvezde zadovoljan je atmosferom u ekipi uoči veoma važne utakmice.

"Počeli smo sa pripremama za subotu i nadam se da ćemo ispuniti sve dogovore iz svlačionice. Važno je što smo u dobroj seriji, ali derbi je specifična utakmica i nikada ne zavisi od prethodnih rezultata. Bitno je da igramo dobro i postižemo dosta golova, spremni ulazimo u utakmicu", ponovio je 34-godišnji levi bek, koji je ove sezone odigrao dve prvenstvene utakmice i postigao jedan gol.

Male su šanse, međutim, da se Anđelković u subotu nađe u startnoj postavi, pošto od odlaska Luisa Ibanjeza šansu uz levu aut liniju mnogo češće dobija Mihailo Ristić.