Ovo je najsrećnija pesma na svetu!

Autor:

Brojne studije su pokazale da muzika može da utiče na raspoloženje, a ova pesma proglašena je "najsrećnijom".

14
A- A A+
Muzika, slušanje, slušalice Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Dobrovoljci studije sprovedene na Univerzitetu u Misuriju tokom dve nedelje su slušali muziku bržeg, "veselog" ritma, a rezultati su nedvosmisleni - slušanje muzike (bilo kog žanra) poboljšava raspoloženje!

Neurolog Jakob Jolij je nakon toga pronašao formulu" srećne pesme", istražujući 126 pesama komponovanih do 50 godina unazad. Zaposleni u britanskoj kompaniji "Alba" su odgovorili na pitanje koja pesma ih čini najsrećnijim, a neurolog je u obzir uzeo i njihove odgovore.

Da bi otkrio koje pesme najbolje podižu raspoloženje, analizirao je koliko bitova u pesmi se čuje u minutu, koja je tema pesme, o čemu govori tekst.

"Obrazac je jasan. Prosečan tempo 'srećne' pesme je brži od ritma prosečne pop pesme. U prosečnoj pop pesmi se čuje oko 118 bitova u minutu, dok 'srećne' pesme imaju prosečan tempo od 140 do 150 bitova u minutu", rekao je neurolog.

Koja to pesma onda ispunjava kriterijum "srećne" pesme i "zaradila" je dve trećine glasova volontera? Queen - Don't Stop Me Now!

Mnogi nisu saglasni sa rezultatima ove studije i tvrde da svaka nacija ima svoju "srećnu" pesmu. Ipak, poslušajte ovu koja je proglašena "najsrećnijom pesmom na svetu", možda vam popravi raspoloženje! :)

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti