Mladen Šolak

Gudurić: Sa Saletom o napadu, sa Dejom o odbrani

Autor:

Bek Crvene zvezde mts o reprezentativnom letu, ambicijama i radu na detaljima sa selektorom i trenerom.

Gudurić: Sa Saletom o napadu, sa Dejom o odbrani Foto: MN Press

U finišu priprema za novu sezonu, sa okončanim "bazičnim" delom rada, Crvena zvezda mts dočekuje put na Krit sa planom da u okršaju sa jakom konkurencijom "izmeri" ostvareno i da se testira za oktobarske izazove.

Marko Gudurić, bek crveno-belih, uz ekipu je od prvog dana priprema. Za njim su sezona za pamćenje, debi za reprezentaciju i kratak odmor, tokom kojeg nije zapostavljao rad, da bi spremniji stigao na okupljanje.

"Individualni treninzi bili su uvođenje u ono što je usledilo. Ne smem da se žalim, jer mi je leto sa reprezentacijom dosta značilo i trudio sam se da tamo napredujem što je više moguće. Trening sa tim igračima i stručnim štabom mi je pomogao i pokušaću da prenesem to ovde, gde su sada i Jovke i Sima i oni imaju to veliko iskustvo", rekao je Gudurić novinarima u Kombank areni, na klupskom danu za medije.

O radu sa Aleksandrom Sašom Đorđevićem govori kao o velikoj časti. Ističe da je od selektora dobio brojne i korisne savete.

"Prva asocijacija na rad sa njim je njegova opuštenost u radu sa igračima. Sa njim može da se priča o svemu i zaista mnogo vodi računa o detaljima. Voli da radi na njima".

Marko Gudurić, Marko Guduric Foto: MN Press Marko GudurićNa čemu je najviše radio sa Đorđevićem?

"Na sitnim detaljima, napadački i odbrambeno. Više mi je govorio o šutu, savetovao mi da brže to radim, da 'ubrzam' šut".

A, na čemu najviše radi sada, sa Radonjićem?

"Na odbrani", nasmejao se Gudurić.

"Šalim se, radili smo dosad najviše fizički deo. Teške su bile pripreme, jer je posle onakve sezone i kratkog odmora bilo malo teško podneti sve to, ali mislim da smo sve uradili kako i treba"

Desetak dana uoči početka sezone, sa jasnijom, ali još ne i uokvirenom slikom Zvezdine ekipe, sa crveno-belima je nezahvalno razgovarati o ambicijama u Evroligi. Sa druge strane, na domaćem, regionalnom terenu, imaju jasne obaveze.

"Naš prioritet je poznat, a to je ABA liga i plasman u Evroligu sledeće sezone".

O Evroligi će biti više priče dok bude odmicala.

"Još i ne znamo konkretno kako će to da izgleda, niti šta nas sve očekuje. Biće dosta nedelja u kojima ćemo igrati i po dve utakmice u Evroligi, još ako se vežu neka gostovanja - biće veoma teško, a znamo da nam je ABA liga najvažnija i da ćemo u njoj morati da pobedimo u što više utakmica. Videćemo kako ćemo se snaći, kako će se ostale ekipe snaći, za sve je to novo i biće mnogo zanimljivije nego prethodnih godina".

Marko Gudurić, Marko Guduric Foto: MN Press

Sa istim obrazloženjem, Gudurić odlaže i razgovor o dometima ovog sastava crveno-belih, uz podsećanje na primer od prošle jeseni.

"Tek ćemo videti sve... Tim još nije kompletan i svi znaju da se očekuju možda još neka pojačanja, pa ćemo videti. Rano je pričati, jer znamo da je Kvinsi Miler prošle godine 'preokrenuo' sezonu, a došao je posle dva-tri kola. Nezahvalno je prognozirati. Daćemo maksimum, to se zna i u to nema sumnje".

Posle sezone u kojoj je "eksplodirao", mnogi će od njega očekivati i dodatni korak napred na ličnom planu.

Za razliku od prošle jeseni, sada dočekuje sezonu i sa velikim očekivanjima navijača.

"Uvek sam spreman i videćemo još kakva će uloga biti. Znam da svi očekuju od mene korak više, a ja od sebe očekujem i korak do dva više, a trudiću se da uradim sve što je moguće da bih pomogao"

Povezano

Sve vesti