• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd na vodi: Sve radimo po zakonu

Preduzeće "Belgrade Watefront" ističe da ima sve neophodne dozvole za izgradnju projekta "Beograd na vodi".



Da li postoji odgovarajuća građevinska dozvola za izgradnju kule u okviru projekta "Beograd na vodi"?

U pojedinim medijima se pojavila informacija da je Ministarstvo građevinarstva Srbije odbilo da izda građevinsku dozvolu za kulu (toranj). Međutim, iz preduzeća "Belgrade Waterfront" ističu da se "svi i radovi izvode u skladu sa propisima i zakonima Republike Srbije".

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je u Banjaluci da zahtev investitora za gradnju kule u okviru "Beograda na vodi" nije podnet elektronski i da je zbog toga morao da bude odbijen.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je odbijen taj zahtev, ona je rekla da je reč isključivo o poštovanju zakona, podsetivši da je u Srbiji 1. januara ove godine uvedeno elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

"Neke stvari su bile predate u papirima, ali to nije ništa neobično i to nije jedini objekat za koji je vraćena dokumentacija i traženo da se popravi. U ovom slučaju ne postoje suštinski razlozi zbog čega nije dobijena dozvola - nema gospodo više papira, sve je elektronski", rekla je ministarka, prenose agencije.

Iz preduzeća "Belgrade Watefront" danas je objavljeno saopštenje povodom medijskih napisa o gradnji bez potrebnih dozvola, u koejm se navodi da je za izgradnju kule Beograd Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture 7. aprila ove godine preduzeću "Beograd na vodi d.o.o." izdalo rešenje o posebnoj građevinskoj dozvoli za izvođenje pripremnih radova na parceli na kojoj je planirana izgradnja.

Za faznu izgradnju objekta kula Beograd na toj parceli 16. maja 2016. godine izdati su i lokacijski uslovi, stoji u saopštenju.

"Kada je u pitanju izgradnja Kule Beograd, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture je 7. aprila ove godine preduzeću 'Beograd na vodi d.o.o.' izdalo rešenje br. 351-03-08255/2016-07 o posebnoj građevinskoj dozvoli za izvođenje pripremnih radova na katastarskoj parceli na kojoj je planirana izgradnja. Za faznu izgradnju objekta Kula Beograd na katastarskoj parceli 1508/411 KO Savski venac, 16. maja 2016. godine izdati su lokacijski uslovi pod brojem ROP-MSGI-5053-LOCH-2/2016".

U ostatku saopštenja se navodi i ovo:

"Za radove koji su izvođenina objektu Beogradske zadruge, u periodu od marta do juna 2014. godine, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda izdao je saglasnost na dokumentaciju planiranih radova, uključujući i enterijer, i ta dokumentacija je, po zahtevu za uvid u informacije od javnog značaja, uredno dostavljena podnosiocima zahteva.

Za radove na obaloutvrdi je 7. marta 2016. izdato rešenje pod brojem 351-05-04068/2016-07, kojim se investitoru, Republici Srbiji, odobravaju radovi na obaloutvrdi na pomenutoj deonici. Radovi su upravo i vršeni u skladu sa propisima, nalozima i u rokovima koje su dostavile nadležne institucije, a sve u cilju otklanjanja posledica od poplava i opasnosti od hiljadugodišnjih voda, kako i stoji u Prostornom planu područja 'Beograd na vodi'. U tom smislu, projekat obaloutvrde dobio je i pozitivan izveštaj Republičke revizione komisije.

Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda je 4. marta 2016. izdao saglasnost pod rednim brojem IV-05 br. 344.16-27.1/16 na projekat koji je 'Beograd na vodi d.o.o.' dostavio ovom Sekretarijatu u vezi sa jarbolima. Saglasnost Sekretarijata na dostavljenu dokumentaciju odnosi se na zauzeće javne saobraćajne površine jarbolima u Hercegovačkoj, Crnogorskoj i Karađorđevoj ulici. Na osnovu dobijene saglasnosti Sekretarijata, opština Savski venac 25. marta 2016. donosi konačno rešenje pod brojem 352-191-2016-III-01, kojim se dozvoljava da se jarboli postave na javnu saobraćajnu površinu prema urađenom projektu.

Kompanija 'Beograd na vodi d.o.o. na ovaj način želi još jednom da naglasi da kao kompanija koja posluje u Srbiji, svoje poslovanje obavlja u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i po važećim zakonskim procedurama".

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Рилац делија у срцу

Сад хоће да представе као да све што треба да урадиш јесте да попуниш формулар на сајту и ако испуњаваш све услове добијеш грађевинску дозволу. Само не пишу да и даље мораш да чекаш годинама јер пре си могао макар да џуприш по ходницима и јуриш људе да ти одговоре и појасне, а сада не. Ја сам морао да завршим пола грађевинског факса да бих могао да добијем дозволу. Не ради се овој кули, само изигравају неку власт, ради се о нама, грађанима! Ајде да не будем хејтер, можда су ок осмислили то али заборављају да су се по државним установама устоличили политички кадрови (читај не најбољи) и баш их брига за Рилца делију у срцу или било кога другог, имају сигуран посао.

Nolo Djokovic Neplatisa Poreza

Ovo nije vreme zutih da se krade i gradi bez dozvola, ovo je zlatno vreme- vreme naprednjaka! Ziveo premijer!!

Deda Veljko

Tako su radili i 24.aprila usred noći. Sa dozvolom ali čijom?

special image