Rok legenda dolazi u Beograd! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Imate priliku da čujete nastup frontmena benda Deep Purple.

2
A- A A+
ijan gilan Foto: YouTube

Rok legenda Ijan Gilan dolazi u Beograd da održi jedinstveni koncert pevajući numere benda Deep Purple. Nastupiće sa muzičarima legendarnog klavijaturiste Dona Aireja i njegovim "Don Airey" bendom, kao i Beogradskim simfonijskim orkestrom vođenim dirigentom Stefanom Beltli Klajnom.

Sa legendarnim hitovima kao sto su "Smoke On The Water", "Black Night" i "Perfect Stranger", Gilan će gospodariti binom 7. novembra u Sava Centra u Beogradu. Specijalni gosti su bend Papa Le Gal.

Talentovanom muzičaru iz Engleske je jedinstveni vokal odmah bio zaštitni znak. Na početku karijere bio je pod uticajem muzičara kao što su Elvis Prisli, Litl Ričard, Badi Holi...

Ijan je sreo Rodžera Glovera kada se pridruzio grupi Episode Six davne 1965. Godine. Oni su pekli zanat nastupajući sa Dasti Springfild i svirali pet koncerata po noći, a osam vikendom. Gilan se pridružio Deep Purple 1969. godine, kada je grupa započela svoj najuspešnii period.

Poznat je i po ulozi Isusa Hrista u rok operi "Jesus Christ Superstar", koja je originalno snimljena u londonskom studiju. Ovaj muzičar takođe je igrao Čarlsa Darvina u projektu "Bolland and Bolland" pod naslovom "Darwin - The Evolution".

Rok legenda je dva puta izveo duet sa Lučanom Pavarotijem u ariji "Nessun Dorma". Gilan još uvek nastupa na rasprodatim koncertima u arenama širom sveta. Samo prošle godine nastupio je u 48 zemalja.

Svi ljubitelji rokenrola želeće da se 7. novembra nađu u Sava Centru gde će na bini stajati ovaj muzičar!

Cene ulaznica za ovaj ekskluzivni koncert u Sava centru su: 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 dinara preko mreže Eventim.

Izvor: YouTube

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.Sve vesti