• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: Fiskalni računi zidaju domove zdravlja

Izvor MONDO/Agencije

Ukoliko bi svi izdavali fiskalne račune, svaka jedinica lokalne samouprave mogla bi da dobije nov dom zdravlja ili vrtić, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

 Ana Brnabić - fiskalni računi zidaju domove zdravlje Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Brnabic je, odgovarajuci na pitanje novinara šta ocekuje od najavljene lutrije sa fiskalnim racunima, rekla da ocekuje velike efekte i da ljudi što više shvate zašto je važno placati porez.

"Ocekujem i da se podigne naš poreski moral, da razumemo, kada placamo porez, da placamo nazad za sve nas zajedno", rekla je Brnabic.

Ministarka je navela da to ne znaci da se od gradana traži da rade posao inspekcije, vec da se od privrede traži da radi ono što mora po zakonu, odnosno da izdaje fiskalne racune.

"Ima lokalnih samouprava u kojima je skupljanje poreza veoma malo, ali ocekujem od gradana da, kada vec placaju uslugu, traže fiskalni racun, jer oni treba da obezbede da deo njihovih troškova ide nazad za njihovo školstvo, socijalno osiguranje, penzije i sve ostalo što se placa iz budžeta", rekla je Ana Brnabic.

Kada je rec o inspekciji, ministarka je istakla da inspektori rade odlican posao, ali da ih nema u dovoljno, niti imaju adekvatne uslove za rad.

"Inspekcija je važna kako bismo obezbedili jednak tretman u državi za sve", zakljucila je Brnabic.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

piravella

kad god je vidim, zamišljam je sa straponom...

u prolazu

Srbija je zemlja apsurda a jedan od njih je da ovako nekvalifikovane i nekompetentne osobe mogu da postanu ministri. Otuda i priča o " poreskom moralu" vajnog ministra. A mesto tog " poreskog morala" nama kao društvu, državi trebaju odgovarajući poreski zakoni i propisi, dosta namje demagogije i lutrije. Ne može vodeći monopolista u oblasti telekomukacija SBB godinama, da naplaćuje svoje usluge izdavanjem običnog lista papira izvučenog sa štampača, obrćući tako nekoliko desetina miliona evra mesečno i da sve to bude po " zakonu " dok silne inspekcije satiru male radnje i trgovce da ih ulove ako su kojim slucajem prodali žvaku ili novine a nisu otkucali račun. A tek da ne pominjem mnogobrojne kladionice koje su država za sebe, Po "zakonu" je da oni rade bez fiskalnih kasa, dok bake koje prodaju jaja na pijacama moraju po " zakonu" da imaju iste. Sta reći sem spram svih ministara i vlade, takavi i zakoni. Nakaradni.

Дејан

Ма немој шта наприча ....а да не служе случајно за обезбеђење твоје содомитске параде?

special image