"Sjajna godina za srpski vaterpolo"

Autor:

UO VSS rezimirao je učinak nacionalnih selekcija u 2016. i iskazao optimizam, koji odudara od izjava selektora Savića posle OI u Riju.

"Sjajna godina za srpski vaterpolo" Foto: AP Photo/ Sergei Grits

Upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije sa velikim zadovoljstvom je ocenio da je za nama "jedna od najuspešnijih godina" u istoriji trofejnog sporta.

Seniori su u domaćem bazenu odbranili titulu prvaka Evrope i prvi put nakon raspada SFR Jugoslavije trijumfovali na Olimpijskim igrama, dok su se juniori okitili zlatom na tek završenom EP u Holandiji.

"Posle Evropskog prvenstva u Beogradskoj Areni, za čiju odličnu organizaciju naša vaterpolo organizacija još dobija pohvale, a od Evropske federacije - LEN i zvanično smo dobili priznanje da smo pomerili granice organizacije velikog takmičenja, sa rekordnih gotovo 20.000 posetilaca, naša najbolja selekcija je dosanjala sportski san i posle 28 godina osvojila olimpijsko zlato", stoji u saopštenju sa sednice.

Konstatovano je i da "iza ovih uspeha, na ponos srpske nacije, stoji ogroman trud čitave vaterpolo organizacije, koja u ovim teškim vremenima obezbeđuje maksimalne uslove za pripreme i takmičenje svim selekcijama u muškoj i ženskoj konkurenciji, u isto vreme rešavajući nagomilane probleme iz prošlosti".

UO VSS uveren je da ozbiljnošću i posvećenošću svojim zadacima "gradi sistem koji donosi i donosiće Srbiji najsjajnija odličja".

Zanimljivo je da vrh domaće vaterpolo organizacije gaji optimizam u pogledu budućih rezultata, dok selektor Dejan Savić i mnogi drugi "neposredni proizvođači" ukazuju da kriza klupskog vaterpola preti da uruši sve ono čime se decenijama ponosimo.

Tagovi:
Sve vesti