Đurđević: "Bog, pa Ilić, Đurđić i Leonardo"

Autor:

Mladi napadač Partizana Uroš Đurđević o derbiju, golovima u pobedi nad Napretkom u Kupu Srbije, saigračima...

32
A- A A+
Partizan, Đurđević Foto: MN PressNije bilo potrebno mnogo Urošu Đurđeviću da potvrdi kvalitet zbog kojeg je doveden u Partizan. Mladi napadač je u "večitom derbiju" pretrčao mnogo, borio se, a ono što mu je "osnovna delatnost" - golovi, došli su u kup utakmici protiv Napretka.

Đurđević je u sredu uveče Kruševljanima dao dva gola (mogao je još jedan, posle sjajne asistencije Nebojše Kosovića), a prvi gol bio je mešavina fudbalskog umeća i lepote.

"Ta dva gola su mi izuzetno bitna, jer sam u prethodne tri utakmice, po ocenama svih, odigrao jako dobro, ali su nedostajali golovi. Posebno mi je drago što sam razbio maler protiv kvalitetne ekipe iz Kruševca, a zna se da su nam oni dužnici sa početka sezone, kada su nas pobedili u prvenstvu", kaže Đurđević za klupski sajt.

Izvor: YouTube


Koliko su mu golovi bitni, ali i koliko mu znači podrška trenera Marka Nikolića pokazao je posle prvog gola kada je potrčao najpre svom šefu u zagrljaj.

"Namestilo se da je mojim dolaskom krenula serija pobeda u prvenstvu bez primljenog gola… Rad, Borac, Zvezda, a nadam se seriji bez kraja. Pobedili smo i u Kupu, tako da je sada i atmosfera prava pobednička. Stručni štab radi svoj deo posla na najbolji mogući način, a igrači su to osetili i sada Partizan polako počinje da liči na pravu ratničku ekipu. Meni je ovaj rad poznat, jer sam osim Marka Nikolića sa većinom njih (Smiljanić, Basarić, Mirjačić) već sarađivao, a sada su sa nama Delibašić i Ranković, bivši igrači Partizana, koji mogu najbolje da nam objasne kako Partizan diše… Bićemo sve jači, verujte. Što se mene lično tiče, ja sam uvek gladan golova i to se verovatno vidi na terenu. Moj karakter mi ne dozvoljava da budem zadovoljan, uvek želim još golova. Možda nekada i preteram, ali šta da se radi, imam pobednički mentalitet i voljni momenat i nikada se ne mirim sa porazom. Verovatno ću sa godinama kanalisati tu energiju, ali sada je ovako…", kaže Đurđević i dodaje:

"Uvek sam u službi ekipe. Trudim se svaki put da dam sve od sebe, ne znam da se štedim i uvek ću ostaviti srce na terenu. Mogu da odigram loše, ali uvek ću se boriti maksimalno, do poslednjeg atoma snage u pravom smislu te reči", kaže napadač crno-belih.

O saigračima - sve u superlativima...

"Sadašnji sastav Partizana ima zaista izuzetne znalce - Ilića, Leonarda, Božinova, Đurđića, Jankovića, Mihajlovića, Stevanovića…Bilo sa kim da igram, uvek mogu da očekujem dobar pas i, verujte, da mi je svejedno za koga će da se odluči stručni štab. Protiv Napretka smo strelci bili Leonardo i, a za Gornji Milanovac (meč protiv Metalca u prvenstvu) ćemo se dogovoriti".

"Večiti derbi" nije završio i zbog toga žali, ali kada je Leonardo dao gol za pobedu, Đurđević je zaboravio i na grč i na sve i skočio je sa klupe da podeli radost sa strelcem.

"Zaista nisam mogao da nastavim meč protiv Zvezde, iako sam pokušao, ali grčevi su bili jači. U samo desetak dana sam odigrao skoro tri cele utakmice, a ako se ima u vidu da više od dve godine nemam kontinuitet utakmica, onda je jasno da je moralo doći do tih problema. Na sreću, klub ima sjajnu medicinsku službu, tako da sam se uz njihovu pomoć vrlo brzo oporavio. Siguran sam da će moja fizička sprema biti sve bolja, a efikasnosti iz utakmice u utakmicu na nivou Partizana. Nije sudbina odredila i umešala prste kod gola u derbiju, već nas je Bog nagradio za hrabru igru, a za ostalo su se pobrinuli lucidni kapiten Ilić, snalažljivi Đurđić i majstor Leonardo".

Sve vesti