Navijači priznali napad, godinu dana zatvora

Autor:

Navijači Partizana Veljko Belivuk (31) i Darko Ristić (28), kojima se sudilo za napad na obezbeđenje direktora FK Partizan Miloša Vazure, priznali krivicu i nagodili se s tužilaštvom.

42
A- A A+

Miloš Vazura Foto: MN Press Miloš Vazura

Belivuk i Ristić su sklopili sprorazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, na osnovu kojeg su priznali krivicu i pristali da budu osuđeni na godinu, odnosno godinu i 10 meseci zatvora, javlja "Kurir".

"Suđenje koje je trebalo da bude održano danas odloženo je jer su optuženi u međuvremenu inicirali pregovore sa tužilaštvom, na osnovu kojih su i potpisali sporazume. Oni su predlagali manje kazne, ali su ipak na kraju pristali na one koje je tužilaštvo tražilo. Uskoro bi trebalo da bude zakazano novo suđenje na kom sud treba da na osnovu 'nagodbe' donese presudu", rekao je sagovornik "Kurira".

On je naveo da bi Belivuk na osnovu sporazuma trebalo da bude osuđen za nasilničko ponašanje, dok se Ristić, osim za ovo krivično delo, tereti i za nanošenje teških telesnih povreda članu Vazurinog obezbeđenja.

Incident se dogodio 28. aprila na parkingu ispred upravne zgrade kluba i zabeležile su ga sigurnosne kamere.

Tokom suđenja su saslušani i oštećeni, koji se nisu pridružili krivičnom gonjenju niti su istakli imovinski zahtev.

Miloš Vazura nije imao status oštećenog, niti su bili optuženi za ugoržavanje njegove sigurnosti jer je sam izjavio da njemu nisu pretili već da je samo razgovorao sa njima, kao i da ne zna zbog čega su napali njegovo obezbeđenje, podseća "Kurir".

Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

Sve vesti