Orban: Izbeglice deportovati na ostrvo, u Afriku

Autor:

Evropska unije treba da okupi i deportuje sve nelegalne migrante i da ih pod nadzorom EU smesti u izbegličke kampove van svojih granica, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

5
A- A A+
Viktor Orban prilikom nedavne posete Beogradu Foto: Tanjug, Tanja Valič Viktor Orban prilikom nedavne posete Beogradu

"To bi moglo da bude neko ostrvo, mogao bi da bude deo obale severne Afrike, ali bezbednost i snabdevanje tog područja mora biti garantovano od strane EU iz sopstvenih interesa", rekao je Orban u današnjem intervjuu za portal Origo.

Potom, kako kaže, oni tamo treba da podnesu zahtev za azil, a taj "težak moralni zadatak", smatra, jedina je alternativa naseljavanju migranata po zemljama Evrope gde će, uveren je, izazvati dodatne probleme.

"Postoji samo jedno rešenje koje svima odgovara - i nama koji nismo u nevolji jer smo se branili i zemljama koje su već u nevolji - poput Nemačke", rekao je Orban i ponovio da spoljne granice Evropske unije treba da se ojačaju kako se ne bi ponovio priliv migranata iz 2015. godine.

Moramo da koristimo granice, one postoje da bi nas zaštitile. Neki zamišljaju svet bez granica a ja ne bi voleo da vidim promenu svetske civilizacije, rekao je mađarski premijer, a prenosi Rojters.

Sve vesti