FS RS: Kokeza je nekorektan!

Autor:

Fudbalski savez Republike Srpske upitao prvog čoveka FSS zbog čega se na predstojećim izborima za predsednika FS RS otvoreno svrstao na stranu jednog kandidata.

6
A- A A+
fsrs fs rs fudbalski savez republike srpske Foto: MONDO/Goran Arbutina

Nakon što su pojedini mediji objavili da Slaviša Kokeza u trci za predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske podržava Petra Jelića, oglasio se i FS RS, saopštenjem koje je potpisao aktuelni predsednik Mile Kovačević.

"Poštovani gospodine Kokeza, iznenađeni smo i zatečeni Vašim gestom u osvit izbora u Fudbalskom savezu Republike Srpske, da se otvoreno svrstate na stranu jednog kandidata za predsjednika. Koliko god pokušavamo da razumijemo taj Vaš potez ostaje velika nedoumica, ujedno i gorčina, zbog činjenice da se direktno pokušavate umiješati u epilog izborne sjednice Skupštine FS RS, zakazane za 26. septembar u Banjaluci.

Moramo da Vam skrenemo pažnju i upozorimo Vas da niste nastupili diplomatski ni profesionalno, ali ni odgovorno, prije svega prema fudbalu, pokazali ste da nije slučajnost što u prošlosti niste poštovali Fudbalski savez Republike Srpske, koji je s druge strane, uvijek prema Fudbalskom savezu Srbije i ljudima koji ga vode imao obzira, davao podršku i radio u korist svoje štete kako bi se pozitivno riješila fudbalska situacija oko samoproglašenog FS Kosova.

Nažalost, koliko god smo se trudili i pokušavali da razumijemo vašu specifičnu situaciju kao Saveza, ali i činjenicu da ste bili pod monitoringom UEFA i FIFA zbog huliganizma, davali vam podršku i željeli da iz svega fudbal i FS Srbije izvuku najveću korist, Vi nam na ovakav način uzvraćate zahvalnost pokazujući, u najmanju ruku, nekorektnost".

Saopštenje FS RS u celini možete pročitati na stranici MONDO.ba!

Sve vesti