Čović o "zaboravljenom" i "treneru iz Limoža"

Autor:

Otvoren je stari front: Čović - Vujošević. Prvi čovek KK Crvena zvezda uputio je pismo javnosti u kom se više obraća "treneru s prebivalištem u Limožu", nego prvom čoveku JSD Partizan, Vučeliću.

Čović o "zaboravljenom" i "treneru iz Limoža" Foto: MN Press

Duele predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i predsednika JSD Partizan pamtimo iz vremena kada je na čelu crno-bele porodice bio Duško Vujošević, u istom trenutku i trener KK Partizan.

Prepiska puna optužbi i insinuacija između njih nastavljena je i uoči starta ove sezone, iako Vujošević nije više na čelu crno-belih, mada se u ovu razmenu oštrih reči uključio njegov naslednik na toj funkciji, Milorad Vučelić.

U obraćanju javnosti, u utorak, Čović je optužio crno-bele da su finansirani "novcem s Kosova", od aktuelnih rukovodilaca košarkaške sekcije Partizana niko se nije javio za repliku, ali jeste Vujošević, u ovom trenutku trener francuskog Limoža. Potom se, dva dana kasnije, u beogradskoj štampi našao i Vučelićev odgovor, koji je ovu Čovićevu optužbu nazvao "naučnom fantastikom", međutim prvi čovek KK Crvena zvezda nije njemu uputio sveže dostavljeno pismo medijima.

Nešto pre 15 časova u četvrtak, na adrese beogradskih redakcija, poslat je mejl crveno-belih sa naznakom - lično saopštenje Nebojše Čovića.

Prenosimo ga u celosti:

"U mom obraćanju srpskoj javnosti, dana 19. 09. 2016. godine sve što sam naveo o tokovima novca i anomalijama finasiranja u srpskom sportu, posebno pojedinih klubova Jugoslovenskog sportskog društva, ima svoju potporu u činjenicama i dokumentaciji, koje mogu da potkrepim na, za to, merodavnom mestu.

Razumem reakciju gospodina Vučelića, i zahvaljujem mu se na korektnosti, ali sve što sam rekao ni u jednom delu nije se odnosilo na njega, niti na vreme od kada je on na funkcijama u FK i JSD Partizan.

Međutim, nije me iznenadila reakcija trenera sa prebivalištem u Limožu, zato što je on dugi niz godina unazad jedan od kreatora širenja neistina oko mog imena, zasnovanih na lažima Bojana Radovanovića, 'zaboravljenog' člana Upravnog odbora FK Partizan, koje su kreirane na 'druženjima' u 'Prestižu', uz pomoć pojedinaca iz tadašnjih političkih, policijskih i pravosudnih krugova.

O novcu koji je sa Kosova i Metohije završio čudnim putevima u Humskoj preko Careve Ćuprije, ponajmanje može da svedoči bivši predsednik Jugoslovenskog sportskog društva, koji je u vreme o kome sam ja govorio, a to je period od početka 2003. godine, bio neuspešni selektor košarkaške reprezentacije SCG u Švedskoj.

Uostalom, u službenoj belešci koja je 'dobro čuvana', a koju je Bojan Radovanović dao u SBPOK-u, početkom 2012. godine, kako bi se spasao zatvora zbog višemilionskih prevara banaka, pojedinaca… i pokušao da stekne 'status', sam je pričao o tome. Koliko ga je koštao ulazak u UO FK Partizan, na koji način je uopšte ušao, i ko ga je sve predlagao za predsednika, koliko ga je koštalo potkupljivanje sudija za pobede nad Crvenom zvezdom, kakvi su bili 'vezani transferi' iz BASK-a u Partizan, ko je na šifrovane poruke bežao tada iz zemlje, ko je padao u nesvest, i niz drugih stvari, a da je sve pri tome pokušao da pripiše meni.

Neverovatno je da to, kao i mnoge druge malverzacije sa parama sa Kosova mnogima nisu interesantne, jer je najlakše to pripisati Nebojši Čoviću. Znam ja još mnogo toga, ali sve u svoje vreme…

O tome su detaljno pisali i pojedini mediji, poput sportskog lista 'Sport'. Samo što tada, a nije bilo davno, to mnoge nije zanimalo. Mene jeste, jer sam upravo zbog toga na pravdi Boga neprekidno progonjen od 2004. godine.

Što se tiče finansiranje klubova od strane Grada Beograda, to je ozbiljna stavka u budžetu svakog grada. Pošto sam bio gradonačelnik, a i u privremenom organu grada Beograda 2014. godine, znam da i za to postoji validna dokumentacija, pa lako možemo da vidimo ko je zaista koliko i kako dobijao, a to je zapravo ono što sam rekao na konferenciji za štampu.

Ovim završavam bilo kakvu raspravu sa dotičnim, jer nemam vremena da se bavim prošlošću i beznadežnim slučajevima", napisao je u pismu, potpisanom sa:

Nebojša Čović

Sve vesti