Kim Džong Un u Hercegovini (FOTO)

Autor:

Gradovi i opštine Bosne i Hercegovine oblepljeni su predizbornim plakatima. Uoči održavanja lokalnih izbora u BiH na bilbordima u Čitluku pojavio se i vođa Severne Koreje Kim Džong Un. U BiH svaki stoti građanin kandidat na izborima.

Kim Džong Un u Hercegovini (FOTO) Foto: Anadolija/Denis Zuberi

U Bosni i Hercegovini će 2. oktobra biti održati lokalni izbori, a u trci za poslanike u lokalnim skupštinama i za pozicije gradonačelnika takmiči se više od 30.000 kandidata, što je gotovo jedan odsto ukupnog broja stanovnika BiH, prema popisu stanovništva iz 2013. godine.

U trci za političke pozicije kandidati su oblepili gradove i opštine Bosne i Hercegovine plakatima sa svojim likovima, ali ne samo svojim.

Ranije je primećeno da se na plakatima i bilbordima nalaze likovi predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, a sada se u zapadnoj Hercegovini, tačnije u Čitluku na bilbordima pojavio i Kim Džong Un, predsednik Severne Koreje.

Kako je javlja Anadolija, uz vojnički pozdrav, na plakatima sa likom severnokorejskog lidera poručuje se "Ipak je bilo previše 30 godina jedne vlasti".

Plakate je postavila Nezavisna lista za Hrvatski sabor general Željko Glasnović, pa se pretpostavlja da se oni većinom odnose na prevremene parlamentarne izbore za Hrvatski sabor koji su održani 11. septembra, ali i dalje nisu uklonjeni pred lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, pa se mogu protumačiti na više načina.

Na plakatima u zapadnoj Hercegovini, za razliku od istočne Hergovine, nema likova predsednika niti lidera stranaka iz vlasti na nivou BiH ili Federacije BiH.

Sve vesti