"Beograd na vodi" predstavljen u Londonu

Master plan Belgrade Waterfront izložen je u prestižnoj londonskoj robnoj kući Harrods, Knightsbridge.

0
A- A A+
Beograd na vodi, maketa, maketa Beograda na vodi Foto: MONDO/Predrag VujićViše od stotinu zvanica iz Velike Britanije prisustvovalo je predstavljanju Belgrade Waterfronta, koje je u sredu, 21. septembra, održano u Harrods-u, u saradnji sa Britansko-srpskom privrednom komorom i Harrods Estates.

Prisutne je pozdravio ambasador Srbije u Londonu, Ognjen Pribićević, koji je rekao da će Beograd zasijati:

"Beograd je kulturno i gastronomsko sedište jugoistočne Evrope, a silaskom na reku postaće jedan od najlepših gradova u okruženju".

Ser Pol Džadž (Sir Paul Judge), predsednik Britansko-srpske privredne komore, izjavio je povodom ovog događaja da britanske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru destinaciju za investicije:

"'Belgrade Waterfront' otvara nove poslovne mogućnosti, ali je istovremeno i mesto za život koje nudi najbolje od Beograda i Srbije. Ponosni smo što smo deo ove prezentacije, koja doprinosi još boljoj poslovnoj saradnji Srbije i Velike Britanije".

Zvanice su imale priliku da saznaju više o novom kompleksu na obali Save, o njegovim turističkim potencijalima i o svemu što nudi projekat koji će promeniti izgled Beograda. Gosti su čuli i detaljne informacije o pogodnostima stanovanja u BW Residences, prvoj stambenoj zgradi, čija će izgradnja biti završena 2018. godine.

Nakon završetka izgradnje Belgrade Waterfront postaće dom za 14.000 ljudi, generisaće 20.000 radnih mesta i biti jak pokretač društvenog i ekonomskog razvoja Beograda.  

Sve vesti