Želiš da upoznaš pravog džentlmena?

Autor:

Znamo tačno vreme i mesto gde će se u Beogradu okupiti čak 50 džentlmena!

2
A- A A+
motor, motori, vespe Foto: Instagram/gentlemansride

Muškarac na motoru stvarno može da bude lep prizor, zar ne? Još kad je "skockan", i prođe pored tebe tako da mu osetiš parfem... divota!

Baš takva scena očekuje sve koji u nedelju 25. septembra u 11 sati dođu na Trg republike u Beogradu.

Ne, neće se snimati film, reklama, niti nečiji spot, već će biti održana "Džentlmenska vožnja". Prava džentlmenska vožnja!

"Reč je o najvećem internacionalnom humanitarnom skupu na dva točka, koji se zvanično zove - Distinguished Gentleman’s Ride. Istog dana i u isto vreme, u skoro 80 zemalja i više od 400 gradova, doterani muškarci će voziti retro motore, klasike, skutere pre sedamdesetih godina prošlog veka. Cilj vožnje je da se prikupi novac za borbu protiv karcinoma prostate, i apeluje na svest javnosti o toj bolesti", kaže za MONDO organizator "Džentlmenske vožnje" u Beogradu, Sveta Simić.

Zašto baš doterani muškarci?

"Zato što je rak prostate muška bolest, a svaki muškarac bi trebalo da bude i džentlmen - da ima lepe manire, i da brine o svom izgledu. Učesnici moraju da obuku košulje, sakoe, da imaju kravate, možda i prsluke, odela od tvida, da obuju elegantne cipele, da stave rukavice, a poželjni su i brkovi. Takođe, džentlmen je onaj ko je spreman da pomogne drugima, zato svi učesnici dobrovoljno doniraju novac za borbu protiv raka prostate. Prošle godine, na primer, 'Džentlmenska vožnja' je u svetu imala 37.000 učesnika, a prikupljno je više od dva miliona dolara!"

Foto: Instagram/gentlemansride

Koliko je učesnika bilo u Beogradu?

"Ova manifestacija se u svetu organizuje od 2012. godine i tada je bilo svega 11. 000 učesnika u 64 grada. Svake godine je rastao i broj prijavljenih gradova i učesnika i prikupljenog novca. Ove godine se očekuje da će učestvovati više od 500 gradova iz 90 različitih zemalja. Beograd se prvi put ovom neobičnom humanitarnom skupu pridružio 2015. godine sa oko 30 učesnika, a ove godine bi trebalo da nas bude više od 50", objašnjava Sveta Simić i dodaje da su pravila striktna i da u vožnji mogu da učestvuju samo džentlmeni koji su se prijavili na zvaničnom sajtu manifestacije Distinguished Gentleman’s Ride, i to uz poštovanje pravila u vezi sa garderobom i modelom motora.

"Zadatak svih vozača je da sakupe što veći broj sponzora koji će donirati novac za borbu protiv kancera, a mogu i sami, lično da daju novac. Ove godine okupićemo se u nedelju 25. septembra u 11 časova na Trgu, a nakon vožnje po gradu, oko 12:30 dolazimo na Dorćol Platz na kome će se dalje nastaviti manifestacija uz živu svirku, ali i podelu vaučera za besplatan pregled prostate."

Dakle, dragi naši čitaoci džentlmeni - ako imate retro motor, znate šta vam je činiti u nedelju.

Takođe, drage naše čitateljke - ako želite da upoznate prave džentlmene, i vi znate šta vam je činiti u nedelju.

Pogledajte kako je bilo u Milanu 2014:

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Sve vesti