Stimulativne otpremnine u EPS-u, evo i za koga...

Autor:

Evo istine o otpremninama u EPS-u koju je izneo resorni ministar:

8
A- A A+
dinari.jpg Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock


Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je osnovni problem u Elektroprivredi Srbije (EPS) što ima više od 1.700 zaposlenih koji imaju 40 godina staža, ali manje od 65 godina starosti, i za njih su obezbeđene stimulativne naknade kako bi otišli u penziju.

 Antić je novinarima rekao da se te stimulativne naknade kreću od pet do 27 prosečnih zarada, ali da će taj novac uglavnom biti isplaćen onima koji u EPS-u obavljaju najteže poslove - monterima, rudarima...

To je, kako je objasnio, za one koji imaju između 57 i 60 godina, više ne mogu efikasno da obavljaju posao, a ne žele u penziju, iako imaju jedan uslov (staž), kako ne bi imali umanjena primanja.

"Pre svega na predlog Svetske banke, i uz saglasnost MMF-a napravljen je ovaj model. Nismo ponudili tu otpremninu svima, nego samo za te ljude koji imaju 40 i plus godina radnog staža. To je stimulativna naknada za njih da odu u penziju", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, do sada se za tu stimulaciju prijavilo 902 zaposlena, a najveći broj su rudari Kolubare, Kostolca, monteri i rudari...

Sve vesti