Memorijal "Pive" Ivkovića na Crvenom krstu

Autor:

Predstojećeg vikenda u hali Radničkog biće održano 16. izdanje turnira organizanovanog u znak sećanja na jednog od utemeljivača naše košarke.

2
A- A A+
Memorijal Pive Ivkovića Foto: MN Press Ekipa Radničkog iz sezone 1971/72, pod vođstvom Slobodana "Pive" Ivkovića


U čast sećanja na Slobodana "Pivu" Ivkovića, legendu jugoslovenske košarke i beogradskog Radničkog, u hali tog kluba na beogradskom Crvenom krstu ovog vikenda biće održan 16. memorijalni turnir.

U dvodnevnom takmičenju, zakazanom za 24. i 25. septembar 2016. u dvorani u Ulici Vojvode Šupljikca 31, igraće četiri ekipe - BKK Radnički, Proleter Zrenjanin, Napredak Aleksinac i OKK Beograd.

Na konferenciji za novinare povodom početka turnira javnosti se obratio Srećko Jarić, nekadašnji igrač Radničkog, koji je poručio da je došao na poziv svog bivšeg kluba, da bi doprineo sećanju na svog njekadašnjeg trenera, koji je ostavio dubok trag u košarci na ovim prostorima.

"Velika mi je čast da mogu da kažem par reči o čoveku u čiju se čast održava ovaj turnir i teško je u tih nekoliko reči opisati njegov rad i život koji je prerano okončan. Crveni krst je u svojoj istoriji imao puno velikih trenera, Ranka Žeravicu, Dudu Ivkovića, Boru Cenića, Batu Đorđevića, Cigu Vasojevića, svi su oni počeli na Krstu i nastavili dalje, a jedino je Piva ostao veran svom klubu i Crvenom krstu, zato je on po meni najveća legenda Crvenog krsta i Radničkog", rekao je Jarić. 

Finale 16. memorijala biće odigrano u nedelju, od 19 časova.

Tagovi:
Sve vesti