Defanzivac Barse ljut: Srednji prst za Enrikea?

Autor:

Dok su Katalonci igrali protiv Atletika, Aleš Vidal nije izdržao da ne napiše na društvenoj mreži kako se oseća. Poruku je brzo obrisao, ali je, naravno, sačuvana.

1
A- A A+
Aleiš Vidal, Alejš Vidal Foto: Guliver/Getty images/David Ramos

Iako se činilo da će odlazak Danija Alvesa stvoriti mesto Alešu Vidalu (27) na poziciji desnog beka Barselone, to se nije dogodilo.

Nekadašnji defanzivac Sevilje odsedeo je, poput Arde Turana, prvi deo prošle sezone zbog klupske suspenzije, ali se ni po isteku predviđenog roka nije nametnuo Luisu Enrikeu.

Ove sezone, Vidal je na terenu proveo samo 180 minuta, tako što je igrao od početka do kraja u revanšu Superkupa Španije protiv Sevilje (3:0), pa u nedavnom porazu "Blaugrane" od Alavesa (1:2) na Nou Kampu.

Od tog, 10. septembra, Enrike nijednom nije uvrstio njegovo ime ni u protokol, pa je Vidal u sredu ostavio na svom Instagram profilu ljutitu poruku - svoju sliku i dva emotikona, od kojih jedan pokazuje "zakopčana" usta, a drugi srednji prst.

Aleiš Vidal, Aleis Vidal Foto: Instagram/av22officialDefanzivac Barse brzo je obrisao tu objavu, razjasnio da to nije bila poruka za Luisa Enrikea, ali je i otvoreno potvrdio da je nezadovoljan trenutnom situacijom.

"Prihvatam kritiku, ali ne i destruktivne poruke ili one napisane bez poštovanja. Ne sumnjajte da ću se boriti, bez obzira na sve!", poručio je Vidal, dok Enrike u međuvremenu na defanzivnoj poziciji kraj desne aut linije više veruje Serži Robertu. 


U vezi sa ovim slučajem, katalonski mediji otkrivaju da je Vidal nezadovoljan u Barsi i iz još nekoliko razloga.

Kao prvi osnov za njegovu ljutnju navodi se uloga na treningu, jer ga Enrike tokom vežbi koristi kao napadača, dok na Vidalovoj osnovnoj poziciji igra desni bek Barselone B, Nili.

Istovremeno, nemir skrajnutog fudbalera stvaraju i pisanja novinara, koji sve češće najavljuju "napad" Barse na desnog beka Arsenala, Hektora Beljerina.

Teški dani na Nou Kampu za defanzivca koga je Barselona prošlog leta platila 18 miliona evra.

Sve vesti