Nemojte koristiti ovu aplikaciju!

Autor:

Navodno, špijunira svaku vašu poruku i pokret…

Nemojte koristiti ovu aplikaciju! Foto: MONDO Google Allo & Duo apps

Ako je verovati Edvardu Snoudenu, nova Allo aplikacija nije napravljena s ciljem da nam olakša komunikaciju porukama, nego da nas - špijunira! Snoudenov savet je da apsolutno ne instaliramo Google Allo i on je to jasno rekao na svom Twitter profilu.

Allo je pametna messaging aplikacija koju je dizajnirao Google kako bi olakšao dopisivanje. Za korišćenje vam nije potreban Google nalog, dovoljan je samo broj telefona. U okviru aplikacije dostupne su pametne opcije, kao na primer Smart Reply - opcija koja uči od vas, vaše odgovore i na osnovu toga nudi predloge koje možete koristiti u toku dopisivanja.

Opcija takođe radi i sa fotografijama, prepoznaje objekte, situacije i nudi odgovarajuće odgovore. Na primer, ako vam prijatelj pošalje fotografiju nekog jela, aplikacija će vam ponuditi odgovore koji imaju veze sa jelom koje je na fotografiji. Tu je i Google asistent koji će vam sve vreme biti na raspolaganju kako ne biste napuštali aplikaciju zbog pretraživanja određenih informacija. Search, Maps, YouTube i Translate će vam biti dostupni sve vreme.

Google Allo & Google Duo apps Foto: Promo/PhoneArena Google Allo & Google Duo apps

Allo nudi i inkognito režim kako bi sve poruke bile zaštićene end-to-end enkripcijom. Aplikacija će korisnicima biti na raspolaganju ovih dana, a u toku je registracija za preuzimanje preko Google Play prodavnice.

Prema rečima Edvarda Snoudena, Allo je idealan kandidat za špijuniranje korisnika, jer državne agencije mogu da pristupe Google serverima, na kojima se čuvaju podaci korisnika ostvareni preko Allo aplikacije, iako Google tvrdi da se korišćenjem Incognito moda ne ostavlja nikakav upotrebljiv „trag“ koji bi nekome od „špijuna“ bio od značaja.

Na kraju, vi ste na potezu, da li ćete je koristiti ili ne - vaša je stvar. Ako se vodite načelima zaštite privatnosti verovatno ćete poslušati Snoudena i preći na Telegram, a ako ne - Allo vas čeka. Vi odlučite!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti