Danas se Otadžbini zakleli dobrovoljci

Svečanosti povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016" održala se danas u Somboru, Valjevu i Leskovcu.

12
A- A A+
vojska vojnici vojni rok Foto: Ministarstvo odbrane Srbije (mod.gov.rs)

U kasarnama "Aerodrom" u Somboru, "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu i "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu danas su zakletvu položili vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, slušaoci klase rezervnih oficira VA i sanitetske službe VMA.

Ministar odbrane Zoran Đorđević, sa saradnicima, prisustvovao je svečanosti u kasarni "Aerodrom" u Somboru.

Čestitajući vojničku zakletvu, Đorđević je istakao da taj svečani čin i zakletva koju je danas izgovorilo 500 mladića i devojaka u centrima za obuku Vojske Srbije potvrđuju snažnu vezu naše vojske i naroda.

Polaganje vojničke zakletve u životu svakoga od vas dokaz je vaše zrelosti, odgovornosti, osećaja pripadnosti i patriotizma, to je čin zbog koga vaši roditelji i prijatelji mogu da budu ponosni na vas, poručio je ministar odbrane.

Podsećajući na svetla vojnička dela naših predaka vredna divljenja, kojima su i neprijateljski komandanti odavali počast tokom istorije, Đorđević je istakao da nikada ne smemo da zaboravimo da pripadamo narodu koji se ponosi svojim precima, jer samo ako se iskreno poštuje prošlost, može se imati i svetla budućnost.

Polaganju zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016", kadeta 141. klase Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA i slušalaca 10. klase ŠRO sanitetske službe VMA prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, lokalne samouprave, verskih zajednica, rodbina i prijatelji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković prisustvovao je svečanosti u Valjevu u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" a zamenik načelnika, general - potpukovnik Jovica Draganić, svečanosti u Leskovcu u kasarni "Vojvoda Petar Bojović".

Sve vesti