Bekrić u novoj državi na novom početku

Autor:

Rekorder Srbije u trci na 400 metara prepone seli se u Češku gde će u naredna tri meseca raditi sa novim trenerom

7
A- A A+
Emir Bekrić Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Emiru Bekriću već duže vreme ne ide na atletskoj stazi.

Posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi karijera mu je krenula nizbrdo, a protekle dve godine nije napravio nijedan značajni rezultat.

Emir Bekrić je rekorder Srbije u trci 400 metara prepone rezultatom 48,03 sekunde

Razlog su bile povrede, a kako prenosi "Sportski žurnal" i još neke stvari. Prema oceni nekih bio je pretreniran, a prema mišljenju drugih koristio je previše suplemenata.

Bilo kako bilo, Bekrić pokušava da se vrati na veliku scenu na mala vrata.

On će se preseliti u Češku, tačnije u Prag, gde će u naredna tri meseca raditi sa novim trenerom.

Srpski atletičar odlučio je da posle dugo godina prekine saradnju sa Mirjanom Stojanović i da do Nove godine trenira pod nadzorom poznatog atletskog stručnjaka Dalibora Kupke.

Atletski trener Dalibor Kupka specijalizovao se za rad sa atletičarima koji trče na 400 metara. On je trener Pavela Maslaka, dvostrukog svetskog i evropskog šampiona u dvorani na 400 metara i srebrnog sa poslednjeg Evropskog šampionata u Amsterdamu.Takođe pod njegovom palicom radi i Zuzana Hejnova, šampionska sveta u trci 400 metara prepone iz Moskve 2013. i i Pekinga 2015. godine, koja ima i bronzu sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Emir je u četvrtak održao sastanak sa čelnicima Atletskog saveza - generalnim sekretarom Slobodanom Brankovićem i selektorom Srbije Slobodanom Popovićem, i dobio njihovu podršku da napravi novi korak u karijeri. ASS mu je obezbedio avionsku kartu za Prag, u kojem bi trebalo da boravi od 27. septembra do 27. decembra.

Bekrić je pre donošenja važne odluke boravio u Češkoj gde je obavio razgovor i dogovorio detalje saradnje sa Kupkom.

On bi prema planu trebalo da odradi dva ciklusa visinskih priprema u oktobru, a u međuvremenu da naporno trenira u Pragu, sve do decembra za kada je zakazan odlazak u Južnu Afriku.

Budući da je Bekrić u poslednje vreme izostajao sa atletskih događaja, nije poznato u kakvoj je formi i da li je potpuno zdrav za predstojeće naporne treninge, ali za očekivati je da iskusni stručnjak poput Dalibora Kupke zna u šta se upušta.

Sve vesti