PAZITE gde kupujete ugalj

Građani mogu da kupe ugalj po staroj ceni direktno od Elektroprivrede Srbije (EPS), a po višim cenama ga prodaju preprodavci, upozorio je danas EPS.

3
A- A A+
rudar, rudnik, mapa, resavica, ugalj Foto: Mondo/ Goran Sivački

"Cena po kojoj trgovci ugljem prodaju taj ogrev je promenjena u skladu sa poslovnom politikom kompanije za prodaju uglja, pravilnikom za prodaju uglja kupcima koji preprodaju ugalj i metodologijom za određivanje cena uglja za preprodavce", navodi se u saopštenju EPS-a.

Dodaje se da je "cilj svake tržišno orijentisane kompanije kakva je i Elektroprivreda Srbije uspešno poslovanje, što u ovom slučaju podrazumeva prodaju što više uglja krajnjim kupcima, bez posrednika".

Rudarski basen "Kolubara", kako je naveo EPS, ima dovoljno količina sirovog i sušenog ugalj. Cena je 3.452,42 dinara po toni sirovog uglja i 8.430,54 dinara po toni sušenog uglja.

Po pisanju medija, trgovci prodaju ugalj po ceni većoj i do 25 odsto jer po novim propisima od EPS -a moraju da ga kupuju na licitaciji, i to najmanje 500 tona mesečno, umesto na tenderu, i obavezni su da daju bankarske garancije.

Tagovi:
Sve vesti