Policijski general Simić optužen za 400 slučajeva

Autor:

Bivši načelnik saobraćajne policije Dragiša Simić optužen za zloupotrebu položaja u prekršajnim postupcima u čak 400 slučajeva. Tužilaštvo traži 18 meseci zatvora: Uticao da se ne pokreću krivični postupci ili da se pokrenuti prekinu.

65
A- A A+
dragiša simić, Foto: youtube/prtinscreen

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužilo je nekadašnjeg načelnika Uprave saobraćajne policije generala Dragišu Simića zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prekršajnim postupcima, rekao je danas Tanjugu portparol tuzilaštva Ivan Marković.

Dao Šarićev "bentli" Ljupki Stević

Mediji su ranije javili da je Dragiša Simić bio u vezi sa pevačicom Ljupkom Stević, kojoj je dao na korišćenje basnoslovno skup automobil "bentli", zaplenjen od narko bande Darka Šarića, a ona ga slupala.

Optužnim predlogom koji je podnet sudu, tužilaštvo je tražilo 18 meseci zatvora za Simića, dodao je Marković.

Za ovo krivično delo zloupotrebe službenog položaja, koja se stavlja na teret Simiću zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

Tužilaštvo tereti Simića da je kao načelnik Uprave saobraćajne policije od 2011. do 2014. godine iskorišćavanjem službenih ovlašćenja nalagao da se ne pokreće prekšajni postupak protiv nekih ljudi ili da se zahtevi za pokretanje postupka koji su već podneti - povuku.

On je, kako su objasnili u tužilaštvu, prema zakonu imao diskreciono ovlašćenje da u određenim slučajevima tako postupi, odnosno u slučajevima u kojima su ispunjeni razlozi predviđeni zakonom.

Tužilaštvo Simića tereti da je mimo zakona postupio u oko 400 slučajeva.

Pošto je reč o optužnom predlogu, a ne optužnici, očekuje se da sud uskoro zakaže suđenje.

On je smenjen je s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije 6. juna 2014.

U MUP je zaposlen od 1990. godine. Radio je kao saobraćajni policajac u Prištini, a od 1998. godine bio je voda sektora u istom sekretarijatu.

Sve vesti