Selektor Argentine poludeo zbog Mesija

Edgardo Bauza oštro kritikovao Barselonu da ne čuva dovoljno najboljeg igrača svog tima

0
A- A A+
mesi messi argentina 2016 Foto: (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Povreda Lionela Mesija žestoko je pogodila selektora reprezentacije Argentine Edgarda Bauzu.

On je izjavio da Barselona ne vodi dovoljno računa o svom najboljem fudbaleru.

Mesi je u sredu tokom utakmice sa Atletiko Madridom (1:1) povredio preponu i odsustvovaće tri nedelje sa terena. Zbog toga početkom oktobra neće moći da nastupi za Argentinu protiv Perua i Paragvaja, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Barsa nam je slala poruke i tražila da pazimo na Mesija, ali čini se da ga oni ne čuvaju mnogo. Čudno je da ga, pored problema koje ima, teraju da igra svaku utakmicu", rekao je Bauza za "Foks sports".

Mesi je imao slične probleme tokom prethodne reprezentativne pauze, a Bauza je okrivio Barselonu za pogoršavanje situacije, pošto ga je prethodnih nedelja terala da igra uprkos bolovima.

"Dobili smo zvanično saopštenje iz Barselone da je Lionel pokidao mišić desne butine i da će pauzirati tri nedelje. To je čudno, pošto tri nedelje nisu dovoljne za oporavak od takve povrede. Mesi neće moći da igra u narednim utakmicama. Nadamo se da nije ozbiljna povreda i da će se za tri nedelje vratiti na teren. Nažalost, primorani smo da pravimo tim bez njega", rekao je Bauza.

U Južnoj Americi vodi se žestoka borba za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Za "4+1" mesto bori se sedam selekcija, a bodovne razlike su toliko male da su za bitne promene na tabeli dovoljna dva dobra ili loša rezultata zaredom.

Urugvaj vodi na tabeli zone CONMEBOL sa 16 bodova, Brazil i Argentina sakupili su po 15, Kolumbija i Ekvador po 13, Paragvaj 12, a Čile 11.

Sve vesti