Facebook laže?

Autor:

Statistika po Facebook-u izgleda malo drugačije.

Facebook laže? Foto: Mondo Facebook

Nekoliko godina unazad, Facebook govori o velikom povećanju kada je video sadržaj na ovoj društvenoj mreži u pitanju.

Međutim, ispostavilo se da je kompanija preterala sa prikazanim brojkama i statistikom u vezi sa prosečnim vremenom koje korisnici troše na gledanje video sadržaja na Facebook-u. Kako The Wall Street Journal prenosi, Facebook je oglašivačima dostavio informaciju da korisnici čak 80 posto vremena provedenog na ovoj društvenoj mreži gledaju video sadržaj.

Nekoliko nedelja ranije, Facebook je obavestio oglašivače da je iz “Porsečno vreme gledanja video sadržaja” statistike uklonio video klipove koje su korisnici gledali manje od tri sekunde.

Kompanija je predstavila novi način merenja pod nazivom “Prosečno vreme gledanja” koji obuhvata sve video snimke, bez obzira na to koliko dugo su ih korisnici gledali.

Publicis Media, kompanija koja kupuje reklame za svoje klijente je kasnije od Facebook-a dobila informaciju da je originalno merenje povećano sa 60 na 80 posto, pa je samim tim klijentima poslato pogrešno merenje.

Oglašivači su zbog ovoga bili jako uznemireni. Facebook je grešku pokušao da ispravi novim načinom merenja, piše Business Insider.

Iz kompanije kažu da je greška ispravljena i da cela situacija neće uticati na naplaćivanje usluga.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Sve vesti