Lalatović pred Zvezdu: Da igramo fudbal!

Autor:

"Za njih je smak sveta ako nisu prvi, a za nas nije. Ne bojimo se nikoga i želimo da se u Novi Sad vratimo sa bodovima", poručuje trener Vojvodine.

Lalatović pred Zvezdu: Da igramo fudbal! Foto: MN Press

Vojvodina 23, Crvena zvezda 22.

Ne treba neka posebna mudrost da biste zaključili da se ovog vikenda igra derbi kola. Ono što je, pak, pomalo iznenađenje je to što je Vojvodina jedini neporaženi tim u Superligi i da,
prema dosadašnjim rezultatima, važi za favorita u ovom duelu.

Međutim, trener Vojvodine Nenad Lalatović veruje da nema pritiska na njegovoj ekipi.

"Nećemo se povući. Povući ćemo se samo ako Zvezda bude igrala jako dobr
o i primora nas na to. Uvek se menjaju Zvezda i Partizan na prvoj poziciji, pa je tako na njima pritisak. Za njih je smak sveta ako nisu prvi, a za nas nije. Ne bojimo se nikoga i želimo da se u Novi Sad vratimo sa bodovima", kazao je Lalatović na konferenciji za medije pred ovaj meč.

Potom je govorio o kvalitetima rivala.

"Zvezda je naš najveći klub, kao što smo i mi veliki, a oni imaju sjajan tim sa mojim prijateljem 'Grofom' Božovićem i igraju na
'Marakani' i oni su favoriti zbog toga. Imaju dobre individualce, dobre domaće igrače i dosta stranaca - i to govori o njihovom kvalitetu. Kod nas je kvalitet timska igra. Igramo sve bolje i nikoga se ne plašimo. Idemo da igramo fudbal, a ne da se branimo!", poručio je on.

O SASTAVU VOJVODINE

Samo će Nenad Gavrić "preskočiti" nedeljni duel, pošto je dobio udarac u zglob. Lalatović je rekao da je utakmica protiv Bežanije u Kupu, u kojoj smo videli neke od rezervista, "otvorila" razmišljanje o promeni igrača na jednoj poziciji, ali nije hteo da otkrije na kojoj.

Crvena zvezda, međutim, ima malo problema ove sezone...

"To je nov tim. Teško je uklopiti toliki broj novih igrača. Oni su došli iz ozbiljnih klubova, zarađuju ozbiljan novac i oni mogu da vas kazne iz jedne šanse. Znamo sve o njima, kao što oni znaju sve o nama".

Gde je Zvezda najjača? Odakle preti najveća opasnost?

"Crvena zvezda je najjača u napadu. Mislim na Orlandića, Ruiza, Kangu, Vijeiru... Kanga je bio nosilac igre u Rostovu i on je njihov najbolji igrač uz Donalda, Lukovića... da ne nabrajam sve ostale. Nema razloga da se plašimo. Imamo respekt prema njima, ali se nikoga ne plašimo", ponovio je on.

Duel Crvene zvezde i Vojvodine biće odigran u nedelju od 19 časova, uz direktan prenos na
televiziji Arena sport 1.

SATNICA 10. KOLA I RASPORED TV PRENOSA

(Milutin Vujičić - MONDO)

Sve vesti

Mondo izdvojeno