Američka policija: Jedi marihuanu

Autor:

Trojica policajaca iz Feniksa u Arizoni, SAD, dali su otkaz, dok je policijskih poručnik degradiran, pošto su naterali mladića od 19 godina da pojede marihuanu.

0
A- A A+
marihuana marijuana trava konoplja Foto: Christopher Furlong/Getty Images/Guliver

Policajci su 13. septembra pred svitanje zaustavili mladića u automobilu i nosili su kamere prikačene za uniformu, koje su, međutim, bile isključene, javlja ruski državni medij "RT".

Policajci su u automobilu otkrili gram marihuane i ponudili mladiću nagodbu - pojedi marihuanu i idi kući umesto u zatvor.

Mladić je, naravno, prihvatio opciju koja nije uključivala boravak u zatvoru i optužbe za posedovanje droge.

On je, međutim, kasnije prijavio slučaj policiji i u prijavi naveo da su policajci, pošto je pojeo marihuanu, napisali saobraćajnu kaznu, pa ga tek onda pustili da ode, i dodao da mu je od kanabisa pozlilo.

Sva trojica policajaca bili su u policiji Feniksa manje od godinu dana, ali je jedan od njih prethodno 10 godina radio u policiji Čikaga.

Šef policije Feniksa Džo Janer rekao je da je reč o policajcima Ričardu Pini, Džejsonu Mekfejdenu i Majklu Karniklu.

Otkazi su bili neminovni jer su imali status pripravnika, ali su oni dali otkaze pre nego što su ih dobili, rekao je Janer.

Policija Feniksa je protiv dvojice policajaca pokrenula istragu, dok će treći biti svedok.

Janer je incident ocenio kao "užasan i ekstremno neprofesionalan".

Nije samo delovanje trojice policajaca dovedeno u pitanje.

Janer je rekao novinarima da je poručnik Džef Ferior bio svestan optužbi protiv poicajaca ali je odlučio da ne pokrene istragu protiv njih i on je zbog toga degradiran.

Janer nije naveo za koja se dela terete policajci.

Sve vesti