Niš: Radnici očekuju plate od Vučića

Autor:

Radnici propalih niških društvenih firmi koji već godinama ne mogu da naplate zaostale zarade očekuju da će premijer Srbije Aleksandar Vučić prilikom predstojećeg boravka u Nišu rešiti njihov dugogodišnji problem

55
A- A A+
Niš, Nis, Foto: MONDO/M.Šolak

Predstavnik radnika Žarko Đorđević je na današnjem protestu radnika istakao da radnici očekuju razgovor sa premijerom, ali ne kao pojedinci već kao tim koji će predvoditi gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Protesti od 2009.

Protesti radnika propalih društvenih firmi zbog neisplaćeni zarada počeli su u Nišu još juna 2009. godine. Poslednjih par godina protestne skupove ispred Gradske kuće bivši radnici Elektronske i Mašinske industrije, Građevinara i drugih firmi organizuju skoro svakog petka.

Oko 4.500 radnika propalih društvenih firmi iz Niša potražuje od države oko 2,5 milijardi dinara na ime zaostalih plata i kamata.

"Očekujemo da premijer da predlog za isplatu zaostalih plata. Mi smo bili u svim ministarstvima po dva, tri puta i niko do sada nam nije ništa predložio", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, radnici će prihvatiti bilo kakav predlog za isplatu zaostalih plata, ali neće odustati od njih.

Bivši radnici niških firmi saopštili su danas da su se njihovom zahtevu za isplatu zaostalih plata pridružili i radnici iz drugih gradova u Srbiji tako da će se pred premijerom Srbije u Nišu naći njihov zajednički zahtev za namirenje plata i povezivanje radnog staža.

Sve vesti