• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juče zvezde, danas nepoželjni

Izvor mondo.rs

Spisak "top" igrača koji su ovog leta ostali bez mesta u timu zbog dolaska novog trenera uopšte nije kratak...

Svaki trener ima svoje ljubimce i igrače koje "forsira" u timu, pa i oni najveći.

Kada govorimo o fudbalu, mada se to dešava i u drugim sportovima, nije retkost da transfer nekog stratega bude uslovljen dolascima određenih igrača. Naravno, to znači da će neki od onih koji su do tada bili "nezamenljivi", morati da napusti klub ili padne u drugi plan.

Minulog leta, čini se, bilo je možda i najviše primera u kojima su pojedinci preko noći od standardnih prvotimaca postali prekobrojni čak i za klupu sa rezervama.

Najpoznatiji su, svakako, Jaja Ture i Bastijan Švajnštajger, ali ima ih još...


JAJA TURE

Dolaskom Pepa Gvardiole na klupu Mančester sitija, vezista iz Obale Slonovače nije licenciran za Ligu šampiona, a jedini nastup ove sezone upisao je u kvalifikacijama za to takmičenje, protiv Steaue. Posle izjave njegovog menadžera Dimitrija Seluka, čini se da je završio svoje među "građanima", sa kojima je dva puta osvojio Premijer ligu (2012. i 2014).

"Ako Mančester siti ne osvoji Ligu šampiona, nadam se da će Gvardiola imati m**a da prizna da je pogrešio jer je ponižavao Turea", izjavio je menadžer 33-godišnjeg veziste.

To je izazvalo bes španskog trenera, koji je poručio da iskusni fudbaler neće igrati sve dok se ne izvini njemu, saigračima i klubu, a engleski mediji već pišu da će Ture na zimu raskinuti ugovor sa Mančester sitijem, koji ističe narednog juna.

BASTIJAN ŠVAJNŠTAJGER

Za razliku od Turea, koji je odigrao ceo meč protiv Steaue u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Bastijan Švajnštajger nije proveo ni sekund u igri za Mančester junajted ove sezone.

Dolaskom Žozea Murinja, trofejni reprezentativac Nemačke bukvalno je najuren iz tima. Portugalac mu je na dan 32. rođendana saopštio da je izgubio svoje mesto u svlačionici prvog tima i da će ubuduće morati da trenira sa omladincima.

Svoju odluku, Murinjo je pravdao prevelikom konkurencijom u veznom redu, a na pitanje da li će Švajnštajger uopšte dobiti priliku da se dokaže ove sezone, odgovorio je:

"Jako teško. Ne kažem da je nemoguće da će igrati, ali šanse su male".

Kako bilo, Nemac ima još dve godine ugovora sa Mančester junajtedom i čini se da ga trenutna situacija ne tangira previše.

"Ako budem bio potreban timu, biću spreman da pomognem", poručio je Švajni.

Do tada, putuje sa suprugom Anom Ivanović i uživa u "pojačanoj" plati koju mu je omogućio upravo Žoze Murinjo.

SESK FABREGAS

Bivši kapiten Arsenala i vezista Barselone nije među miljenicima Antonija Kontea. Novi trener Čelsija mnogo veću minutažu daje pridošlici iz šampionskog tima Lestera, Ngolu Kanteu, pa je Španac ove sezone u prvih pet kola Premijer lige upisao svega 32 minuta na terenu.

Italijan je, navodno, odluku da "skrajne" Fabregasa objasnio lošim radnim navikama i zalaganjem na treninzima.

Situacija bi, međutim, mogla da se promeni u korist 29-godišnjeg veziste, pošto je u utorak sa dva gola u produžecima doneo pobedu Čelsiju nad Lesterom (4:2) i plasman u osminu finala Liga kupa.

STEVAN JOVETIĆ

Tokom leta bio je na korak od povratka u Fiorentinu, međutim, klubovi se nisu dogovorili, pa je ostao u Interu. Na njegovu žalost...

Novi trener milanskog kluba, Frank de Bur, ne vidi u svojim planovima Stevana Jovetića, pa je ove sezone upisao tek 15 minuta na terenu u Seriji A, dok za Ligu Evrope uopšte nije licenciran.

Crnogorski reprezentativac, međutim, nije izgubio nadu.

"Razočaran sam, ali ima nas četvorica koji nismo registrovani, tako da nisam sam. Nadamo se da će ekipa proći grupu i da će onda novi igrači biti dodati na spisak, kako bismo pokušali da osvojimo Ligu Evrope", izjavio je Jovetić nedavno.

KEISUKE HONDA

Kod Siniše Mihajlovića je bio jedan od najstandarnijih u timu, ali mu se dolaskom Vićenca Montele na klupu Milana drastično promenio status.

Keisuke Honda je ove sezone upisao tek dva nastupa u Seriji A, ukupno svega 19 minuta na terenu, što je premalo za igrača plaćenog 20 miliona evra moskovskom CSKA 2014. godine.

Imajući u vidu da mu ugovor ističe na kraju sezone, a da je već u 31. godini, može se očekivati da Japanac u predstojećem zimskom prelaznom roku sporazumno raskine saradnju sa "rosonerima" i, po pisanju italijanskih medija, otisne se u SAD.

DŽO HART

Krajem avgusta, Siniša Mihajlović je doveo prvog engleskog golmana u Seriju A. Odluka Džoa Harta da pređe u Torino, međutim, više je bila prinudna nego samovoljna.

Reprezentativac Engleske, na iznenađenje mnogih, našao se kao prekobrojan na spisku Pepa Gvardiole u Mančester sitiju, zbog čega je morao na jednogodišnju pozajmicu u Italiju.

Po pisanju engleskih medija, Gvardiola je otpisao pouzdanog golmana jer u timu želi nekoga ko se bolje snalazi sa loptom u nogama i može češće da istrčava van kaznenog prostora, kao podrška štoperima.

JEVHEN KONOPLJANKA

Za krilnog fudbalera ukrajinske reprezentacije prošlog leta otimali su se mnogi klubovi, a pobedila je Sevilja.

Čini se da to, ipak, nije bio dobar potez po španski klub, a ni po Jevhena Konopljanku.

Posle samo jedne sezone, tokom koje je postigao sedam golova u svim takmičenjima, prosleđen je Šalkeu na pozajmicu.

Novi trener Sevilje, Argentinac Horhe Sampaoli, izjavio je da ne računa na Konopljanju, jer 26-godišnji Ukrajinac ne shvata dobro njegove zahteve.

MARTIN ŠKRTEL

Iskusni slovački defanzivac nije baš po volji Jirgena Klopa, pa je još prošle sezone izgubio mesto u startnoj postavi Liverpula. Prednost su dobijali Kolo Ture, Mamadu Sako i Dejan Lovren, što je uzrokovalo kraj saradnje uspostavljene još 2008. godine.

Škrtel je letos prešao u Fenerbahče iz kojeg se u Liverpul vratio Lazar Marković, ali je i reprezentativac Srbije brzo morao da pronađe drugi klub. Odluka je "pala" na Sporting iz Lisabona.

MARIO BALOTELI

"Nestašni dečko modernog fudbala" doveden je u Liverpul da zameni Luisa Suareza, međutim, nije uspeo u tome. Ne da ga nije zamenio, već se nije izborio za mesto u timu. Ni kod Brendana Rodžersa, ni kod Jirgena Klopa.

Očekivali su Baloteli i njegov menadžer Mino Raiola da će se po povratku sa pozajmice Milanu nametnuti nemačkom treneru, ali se to nije dogodilo.

Baloteli je, uz brojne uvrede, još jednom napustio Liverpul (ovaj put zauvek, kao slobodan igrač) i prešao u Nicu. Čini se da mu je ta promena odlično došla, jer je od starta počeo da postiže golove...

HATEM BEN ARFA

Karijeru ovog francuskog veziste prate brojni usponi i padovi. Činilo se da je posle sjajne sezone u Nici, Hatem Ben Arfa uspeo da se vrati na pravi kolosek, međutim, dolazak u Pari Sen Žermen ispostavio se kao rizičan.

Novi trener "svetaca", Unai Emeri, uopšte ne vidi 29-godišnjeg fudbalera kao nekoga ko bi mogao da bude jedan od glavnih aduta njegovog tima. Navodno, tokom nedavnog treninga, Španac je odbrusio Ben Arfi: "Nisi ti Mesi! Da jesi, ne bih ti ništa rekao, ali ti nisi sposoban da sam rešavaš utakmice".

Ubrzo je Emeri demantovao pisanje francuskih medija, međutim, da problem postoji, vidi se u podatku da je Ben Arfa u prvih šest utakmica francuskog prvenstva samo četiri puta bio akter. I to, dva puta je počeo kao rezerva, a u obe utakmice u kojima je bio starter je zamenjen.

Primera je sigurno još mnogo, pa ako ih se setite, pišite nam u komentarima. Uz ogradu da je reč samo o aktuelnoj sezoni.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tadikus

Bravo za lika koji se setio Brahimia.Realno za sve ove Hatem izmislio fudbal.!!!Steta,mogao je mnogo bolju karijeru da ima....

Forza Milan

Honda Zvezda?! Kuku meni

Ilija Čvorović

Zaboravili ste Mikicu Arsića iz Mladenovačke Sloge, on je dečko ko jabuka jedanput dobar i pošten momak, igra zadnjeg veznog tj. igrao je do dolaska novog trenera Draganče Petrašinovića iz Timočanina Kraljevo. Draganče je dobar trener nema šta, beleži dobre rezultate ali opšte je mišljenje da je prestrog prema malom Mikici, koji je zacementiran na klupi.Pojavila se priča da je Napredak iz Kušiljeva zainteresovan da u januaru dovede Mikicu na pozajmicu do juna 2017,pa ćemo videti da li će do toga i doći.

Najnovije

Kolumnisti