Ovo zanima sve trudnice, a stide se da pitaju

Jedna trudnica je postavila pitanje koje zanima sve buduće mame, ali ih je uglavnom sramota da pitaju.

8
A- A A+
trudnica Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Postoje brojna pitanja koja se trudnice ne usuđuju da postave zbog stida, misleći da ostale buduće mame znaju odgovor i smatrajući zbog toga da bi i one same već trebalo da znaju odgovor.

Jedna trudnica je na stranici Netmums pitala mame "kako sređuju intimnu zonu pre porođaja", a mnoge od njih su joj odgovorile.

Pitanje je postavljeno pre dve nedelje, a već ima 12 strana odgovora od žena koje imaju istu brigu ili onih koje su već prošle kroz to, pa sada žele da pomognu drugim trudnicama.

"Jednostavno ću to pitati. Kako se pripremate za porođaj? Jasno je da želimo da budemo uredne tamo dole, ali to je teško jer imamo veliki stomak i ništa ne vidimo. Da li se depilirate, brijete ili...? Znam da je smešno pitanje, ali me to zaista zanima jer razmišljam da odem na depilaciju intimne zone, a nikada pre to nisam radila?", upitala je korisnica pod imenom Kejti M.

Gotovo istog trenutka počeli su da pristižu odgovori - zabavni i direktni.

Loren V. je prva odgovorila: "Ja lično to ne bih radila jer je intimna zona osetljivija tokom trudnoće. Možda da probaš da se obriješ ili ukloniš dlačice kremom koristeći ogledalo?", predložila je.

Mnoge mame su savetovale Kejti da "ne radi ništa i ostavi sve kako je priroda uredila jer je tako zdravije".

"Ne bih preporučila da se prvi put depiliraš tokom trudnoće... koža je osetljvija. Ja sam se brijala sve dok to fizički više nisam mogla, a onda sam samo ostavila kako jeste. Babicama to nije smetalo, a nije ni meni kada je počeo porođaj. Obrijale su me pre zašivanja", napisala je svoje iskustvo jedna korisnica.

Kejti koja je postavila pitanje, nastavila je konverzaciju i dodala da se ona već dva puta porađala, ali "ne može da se seti kako je ranije rešavala taj problem.

"Ne mogu da dozvolim da me u porodilištu briju, previše me je sramota. Dovoljno je jezivo što ležiš tamo raširenih nogu, a međunožje ti je na izvol'te. Ipak, to je nešto to nikoga ranije nisam pitala, pa ne znam ni da li ostale trudnice muči to pitanje ili ni ne razmišljaju o tome", napisala je ona.

U razgovor se uključila i jedna stažistkinja iz porodilišta. "Već sam sve videla i iskreno, nije važno. Kada sam se porađala, dlačice sam sređivala trimerom. Ušivanje je lakše ako su dlačice kraće, ali kao što sam već rekla nije važno", odgovorila je.

Mnoge trudnice su priznale da i njih zanima odgovor na ovo pitanje, neke kažu da su se depilirale ali da ih je to veoma bolelo jer je koža osetljivija u trudnoći, a neke kažu da su im partneri pomagali da se srede "tamo dole", dok su druge koristile ogledalo da bi sam sredile dlačice.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti