Teslin vremeplov u Kragujevcu (FOTO, VIDEO)

Posle Beograda, Novog Sada, Niša, Budve, Herceg Novog, Telekom Srbija organizuje multimedijalni projekat "Teslin vremeplov" u Kragujevcu.

Teslin vremeplov u Kragujevcu (FOTO, VIDEO) Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Inovativni projekat Telekoma Srbija "Teslin vremeplov" prikazan je i u Kragujevcu, samom srcu Šumadije, na zdanju Prve kragujevačke gimnazije.

Mnogobrojni Kragujevčani i gosti grada imali su priliku da na nesvakidašnji način, putem spektakularnih 4D projekcija, upoznaju našeg naučnika i njegov nemerljiv doprinos čovečanstvu.

Izvor: MONDO

Oduševljena publika na Đačkom trgu burnim aplauzima je ispratila živopisnu priču o velikom pronalazaču i njegovim revolucinarnim izumima, ispričanu kroz jedinstveni spoj moderne tehnologije i umetnosti.

Prikazujući bogatu naučnu zaostavštinu Nikole Tesle, vizionarski projekat "Teslin vremeplov" obeležio je godinu u kojoj se proslavlja važan jubilej – 160. godišnjica od rođenja  jednog od najbrilijantnijih umova svih vremena.

Mnogobrojna Teslina dela koja je nesebično ostavio u nasleđe unapređujući kvalitet savremenog života, dočarana su putem veličanstvenih 4D projekcija koje prate naučnikovo odrastanje i životni put.

"Teslin vremeplov’" predstavlja još jedan projekat kojim kompanija Telekom Srbija nastoji da podrži promociju nauke i time doprinese njenom razvoju. Život Nikole Tesle, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima i zato je ovaj jedinstveni multimedijalni događaj idealna prilika da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe. Zahvaljujući svojim revolucionarnim idejama, Tesla nam je omogućio globalnu povezanost, savremeni način života i unapređenu komunikaciju među ljudima, a to su vizije koje Telekom Srbija deli sa velikim Nikolom Teslom“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković.  

Kompanija Telekom Srbija svojim društveno odgovornim delovanjem i dalje će nastojati da ostvari Teslinu misiju usmerenu ka unapređenju života ljudi i globalnoj povezanosti. Inovativnim projektima poput "Virtuelnog muzeja Nikole Tesle", "Virtuelnog muzeja Mihajla Pupina" i "mts app konkursa", Telekom Srbija će nastaviti da podstiče razvoj mišljenja i naučnog pristupa u pronalaženju odgovora za savremene izazove.

Dodatne projekcije "Teslinog vremeplova" u Kragujevcu biće održane u subotu i nedelju, 24. i 25. septembra, od 20 do 22 časa.

Sve vesti