Boš će morati da se preda

Autor:

NBA zvezda, silno motivisana da se drugi put posle teške bolesti vrati na teren, ipak neće dobiti "zeleno svetlo" za povratak.

3
A- A A+
Chris Bosh Miami Foto: Guliver/Getty images/Elsa

Čelična volja nekad jednostavno nije dovoljna.

Krilni centar Majamija Kris Boš (32) nije dobio zeleno svetlo klupskih lekara za povratak na teren i neće mu biti dozvoljeno da radi sa ekipom tokom priprema za novu sezonu.

"Posle detaljnih pregleda, Majami je odbio Bošov zahtev da učestvuje u pripremama. Rukovodstvo franšize sve čvršće veruje da je njegova epizoda na Floridi završena".

Teška vest saopštena je velikom košarkašu godinu dana nakon što je stavio tačku na veliku životnu dramu i neuspešno pokušao da se aktivno vrati košarci.

Nakon dugog lečenja od krvnih ugrušaka i izlečene plućne embolije, koja mu je u jednom trenutku ugrozila i život, Boš se vratio na teren krajem oktobra prošle godine, ali su se problemi nedugo potom opet javili.

Uoči Ol-star pauze, Boš je osetio bol u listu i nedugo potom utvrđeno je da su se ugrušci ponovo pojavili. Ipak, on nije hteo da odustane od borbe, niti mu je to i sada ideja.

"Još jedna pojava krvnih ugrušaka bila je značajan razlog njegovih negativnih rezultata na poslednjim pregledima. Njegove šanse da nastavi karijeru nose sa sobom i veliki rizik", objašnjeno je.

Zbog kompletne situacije, Boš je drastično pogoršao odnos sa prvim čovekom franšize Petom Rajlijem, kao i sa gazdom tima Mikijem Arisonom. Iako su mu lekari govorili negativne vesti, on se suprotstavljao takvim dijagnozama i odlazio u Njujork, gde je od tamošnjih lekara tražio rešenje i način da nastavi karijeru.

Ipak, sve navodi na zaključak da je zaista vreme da stane i da se posveti zdravlju, jer je teško poverovati da bi mu neki klub u ovakvoj situaciji ponudio ugovor.

Prema njegovom trenutnom ugovoru, Boš i Majami obavezani su na saradnju još tri sezone, tokom kojih bi trebalo da mu bude isplaćeno 75,8 miliona dolara. 

Sve vesti