• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su najluđa otkrića! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Dodeljene nagrade za neverovatna otkrića u 2016. godini - upoznajte laureate!

Nagrade Ig Nobel, koje se dodeljuju za naucna dostignuca koja "najpre zasmejavaju, a onda teraju na razmišljanje", ustanovio je humoristicki casopis "Anali neverovatnih istraživanja", a evo ovogodišnjih dobitnika!

Dvojica biologa podelila su nagradu u svojoj branši. 

Tomas Tvejts je konstruisao specijalno odelo koje mu je omogucilo da živi životnim stilom koze, dok je Carls Foster proveo citave mesece u divljini prerušen u jazavca, pticu, jelena...

Tomas Tvejts
Izvor: YouTube

Nagradu u domenu psihologije osvojili su istraživaci predvodeni Evelin Debi, koji su ispitivali lažove o tome koliko cesto lažu, i na osnovu njihovih (krajnje neproverenih, ako uzmemo izvor u obzir) informacija sastavili izveštaj koji utvrduje da li više, ili manje lažemo, kako starimo.

Nagradu za fiziku podelili su na ravne casti naucnici koji su otkrili zašto konji bele grive najviše privlace konjske muve, i njihove kolege koje su ustanovile zbog cega vilini konjici obožavaju crne nadgrobne spomenike.

Posebno bi valjalo podvuci nagradu u oblasti ekonomije (?!), koju su osvojili marketinški teoreticari predvodeni Markom Avisom koji su istraživali kako ljudska bica percipiraju licne osobine - kamenja. Na osnovu izgleda.

Priznanje za medicinu otišlo je istraživanju Kristofa Helmšena, koje je pokazalo da ljudi mogu da zaustave svrab, tako što ce "prevariti" mozak uz pomoc ogledala. Preciznije, ako vas svrbi nešto sa leve strane, pogledajte se u ogledalo i pocešite to mesto sa desne.

Nagrada za percepciju otišla je japanskim naucinicima - Acuki Higašijama i Kohei Adaci bavili su se neobicnom problematikom: kada se savijemo u struku i svet posmatramo naopacke, izmedu sopstvenih nogu, da li nam zaista izgleda drugacije?

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

brljojko

...moron

Ja

@brljojko A koza na ovom snimku ga gleda zbunjeno i misli se, kakve sve budale postoje...

SERIJE