• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd: Svaki peti radi na crno

Izvor MONDO/Fonet

Inspektorat za rad kontrolisao je na teritoriji Beograda 190 poslodavaca raznih delatnosti građevinarstvo, ugostiteljstvo, trgovina i otkrio da je gotovo 20 odsto zaposlenih angažovano "na crno", saopštilo je Ministarstvo rada.

 Beograd: Svaki peti zaposleni radi na crno Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Od 829 radnika koje su inspektori zatekli, 163 je radilo bez ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje.

Prilikom nadzora otkrivena su i tri neregistrovana subjekta- dva u građevinarstvu i jedan u ugostiteljstvu, stoji u saopštenju.

Inspektori rada su doneli tri rešenja kojima su neregistrovanim subjektima naložili da odmah pokrenu postupak za upis u registar i zabranili im dalje obavljanje delatnosti do ispunjenja uslova.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 42 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i dva zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti donela i ukupno 64 rešenja -58 u oblasti radnih odnosa i šest u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, dodaje se u saopštenju.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Deda Veljko

Sta radi po tom pitanju i Vučič i Vulin? Samo igraju šah sa penzosima koji glasaju za njih.

Милан

И ово је контрола само код послодаваца. А колико их има који самостално раде на црно - још 80%. Мој пријатељ је пре два месеца адаптирао кућу - од 6 мајстора који су му прошли кроз кућу ниједан није био пријављен. Али то је огледало ове власти. Могло би да се среди за 6 месеци све али очигледно неком није у интересу или не знају ништа.

dtb

A svaki deseti radi za belo.

special image