• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koridori demantuju: Tuneli standardne visine

Izvor Beta

Koridori Srbije demantovali su danas navode medija da dva tunela na deonici Koridora 11, Ljig-Preljina moraju da se ruše jer nisu izgrađeni po standardnim dimenzijama.


"Tuneli su projektovani i izvedeni prema važećim standardima koji obezbeđuju slobodan prostor 4,75 metara visine, što omogućava nesmetano i bezbedno kretanje svih vozila (po međunarodnim standardima maksimalna dozvoljena visina vozila i tereta iznosi 4 metra)", naveli su Koridori.

Kako se dodaje, geodetski snimak izvedenih radova ukazuje da su svi radovi izvedeni prema projektnoj dokumentaciji i da su odstupanja od projektovanog profila u granicama dozvoljenih koje propisuje važeća tehnička regulativa.

Prema Koridorima, tokom radova na trasi kroz tunele se nesmetano kreće teška mehanizacija, šleperi i vozila sličnog gabarita.

Komisija za tehnički pregled te deonice kontroliše sve radove i na osnovu preliminarnog izveštaja koji je dostavljen Koridorima Srbije nema primedbi te vrste za izvedene radove na tunelima, piše u saopštenju.

Dodaje se da je uspešan završetak izgradnje autoputa je prioritet svih učesnika na izgradnji deonice Koridora 11, investitora projekta Koridori Srbije sa glavnim izvođačem radova, azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt" koja se, kako se navodi, tokom realizacije projekta pokazala kao kredibilan partner.

Koridori su najavili da će na veb stranici preduzeća (www.koridori srbije.rs) u toku dana biti postavljen snimak sa gradilišta, kako bi sve mogli da vide da šleperi i mehanizacija nesmetano mogu da prolaze kroz tunele na autoputu Beograd-Južni Jadran.

Dnevni list "Kurir" objavio je danas da radovi na Koridoru 11 kasne zato što moraju da se ruše dva tunela na deonici Ljig-Preljina jer su niska i kroz njih ne mogu da prolaze šleperi.





Tagovi

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Владимир

Питам се коме смета то...

Tricaa

Jesu ili nisu?Malo jesu, a malo nisu.

Zbogom idem...

ajoooj nama sa naprednom vladom i vladarima a kakav je narod potrajaće. Tuga ljudi,tuga Srbi,oprostite idem u svojoj 45 godini od nule da krenem,ubi me ono "kako nam nikad nije bilo bolje" što je rekao premijer Vučić. Rekao je da je "briselski sporazum" dobar(priznanje druge šiptarske države)... Pa što ne reče to pre 25 godina,četvrt veka života prođe ... Barem ih neću gledati.

special image