MONDO/Tanjug

Napad na Vazuru: Osuđeni navijači

Autor:

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je navijače Partizana Veljka Belivuka (31) na godinu dana kućnog zatvora, a Darka Ristića (28) na godinu i deset meseci "klasičnog" zatvora zbog prebijanja obezbeđenja direktora Miloša Vazure.

5
A- A A+
miloš vazura Foto: MN Press

Tom odlukom sud je potvrdio sporazum o priznanju krivičnog dela koji su oni prošle sedmice zaključili sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, rekla je Tanjugu portparol suda sudija Ivana Ramić.

Ona je dodala da je sud obojici produžio meru zabrane napuštanja boravišta do pravosnažnosti presude.

Prema sporazumu, koji je potvrđen presudom, Belivuk je za kaznu od godinu dana kućnog zatvora priznao krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za godinu i 10 meseci zatvora nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Njima je u junu bilo počelo suđenje i nakon nekoliko pretresa, došlo je do nagodbe između Belivuka i Ristića sa tužilaštvom zbog čega je suđenje prekinuto.

Tokom suđenja su saslusani oštećeni, koji se nisu pridružili krivicnom gonjenju niti su istakli odštetni zahtev.

Milos Vazura nije imao status ostećenog, niti su oni bili optuzeni za ugorzavanje njegove sigurnosti.
Incident se dogodio se 28. aprila ispred prostorija kluba FK Partizan a zabeležile su ga sigurnosne kamere, na osnovu čijih snimaka su nekoliko dana kasnije uhapšeni.

Optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru, potvrdivši da su pripadnika njegovog obezbeđenja Kumburovića izudarali zbog teške psovke.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka na pet godina i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.

Povezano

Sve vesti