• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U saobraćaju 38 odsto manje poginulih

Izvor MONDO/Tanjug

U avgustu i septembru ove godine u saobraćajnim nesrećama je poginulo 38 odsto osoba manje nego u istom periodu 2015. godine, zahvaljujući dobrom radu saobraćajne policije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je na predstavljanju rezultata edukacije mladih vozaca NAVAK akademije, kazao da je u tom periodu, tokom akcije kontrola brzine saobracajne policije sankcionisano 14.000 vozaca, dok je 7.700 vozaca dobilo druge vrste kazne.

"Iako se to cini kao represivna mera, znacajan procenat ljudi je živ zahvaljujuci takvoj vrsti aktivnosti. Glavni uzrocnici saobracajnih nesreca su i dalje prekoracene brzine, nevezivanje pojasa i vožnja u alkoholisanom stanju", rekao je Stefanovic.

Govoreci o edukaciji mladih vozaca, koju sprovode MUP Srbije i NAVAK akademija, Stefanovic je kazao da je ona pokazala da ulaganje u kvalitetnu obuku daje dobre rezultate.

"U prvih šest meseci ove godine, vozaci koji su prošli obuku nisu izazvali ni jednu saobracajnu nesrecu, a procenat ucešca u saobracajnim nesrecama je manji za cak 52 odsto", rekao je Stefanovic i dodao da akcija državu "ništa ne košta".

Predstavnik NAVAK akademije Mirko Alvirovic kazao je da projekat obuke mladih vozaca ima za cilj da ukaže na sve opasnosti u saobracaju i kako da se savesno ponašaju.

"Oni imaju znanje ali ne i iskustvo. Mi ih tome ucimo na našm poligonima, dovodeci ih u rizicne situacije, da vide kako bi trebalo da se ponašaju", rekao je Alvirovic.

Alvirovic je rekao i da ce se novi ciklus obuke održati u oktobru i novembru, a na njega mogu da se prijave svi mladi vozaci iz svih delova Srbije, sa probnom vozackom dozvolom.

"Prijavljivanje pocinje od sutra, ima mesta za 1.500 mladih vozaca kojima su obezbedeni prevoz do Navak akademije, smeštaj i hrana", rekao je Alvirovic.

Sponzori akcije su DDOR Novi Sad koji ce donirati ukupno šest miliona evra OMV Srbija.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

BAĆKO

Nista cudno gospodo drugovi!Nas narod nema para(to vlast nece da kaze!),vozi se manje nego prosle godine,samim tim ima manje udesa,manje zrtava(sto je dobro!).Procenti su tu da zamajavaju budale i polupismene!STATISTIKA NASA DIKA,STA POZELIS TO "NASLIKA"!

Losmi

Jbt dokle ce ovi da nas prave majmunima. Letos sam vozio kroz Srbiju, i vanzemaljce sam video ali ni jednog policajca. A udesi svakodnevno. Mada ko zna mozda nas mediji lazu, Nebojsa zna najbolje.

special image