• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska Tibet moda otvorila fabriku u Ćupriji

Izvor Beta

Turska kompanija Tibet moda, koja se bavi proizvodnjom odeće, otvorila je danas u Ćupriji fabriku, a vrednost investicije je oko milion evra.



Fabriku su otvorili premijer Aleksandar Vucic, vlasnici Tibet mode Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predsednik opštine Cuprija Ninoslav Eric, a prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj.

Ta fabrika je ranije najavila da za pocetak zapošljavati 250 radnika, u drugoj fazi 600, a kasnije ce ih ukupno 1.000 raditi u pogonu u Cupriji.

Turski investitori su, kako je ranije saopšteno, odbili i subvencije države i Opštine Cuprija za zapošljavanje, jer žele da ulože samo svoj kapital.

Premijer je prilikom otvaranja fabrike rekao da je taj projekat, izmedu ostalog, a možda i najviše, rezultat zalaganja ambasadora Turske u Srbiji Mehmeda Kemala Bozaja i turskih prijatelja koji su prepoznali dobar ambijent i dobre odnose, i rešili baš tu da ulažu.

“Želimo da imamo dobre odnose sa Turskom. Mnogi su mu se smejali, a neki i ljutili, što nisam želeo sukobe sa muslimanima, što sam želeo mir i dobre odnose. A evo, ovo su rezultati dobrih odnosa, mi ih docekujemo kao prijatelje”, rekao je Vucic.

 Kako je primetio on je obavezan da dovodi investitore jer je za to izabran i placen, dok turski prijatelji to ne moraju, ali ipak su odabrali da ulaže upravo u Srbiju.

On je kao primer pomenuo Krupanj, cijim je stanovnicima nakon poplava obecao da ce dovesti strane investitore kako bi se obnovila fabrika Krupanjka.

“Molio sam ljude iz celog sveta da dodu u Krupanj, i niko nije želeo. Govorili su da je daleko auto-put, da je mali broj radne snage i stanovništva. Samo je jedan covek hteo da ode u Krupanj, da otvori fabriku i zaposli 150 ljudi, koji sada ima i 200”, rekao je Vucic ukazujuci na direktora fabrike Džinsi Tanera Bujukdžana.

Dodao je i da ce, kada bude završen Koridor 10, kroz Srbiju prolaziti dvostruko više turista, pre svega iz Turske, posebno ukoliko i kada budu dobili viznu liberalizaciju, što se, kako je rekao, može dogoditi u narednih godinu ili dve.

Komentari 75

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bora

Jos jedan u nizu novootvorenih proizvodnih pogona u Srbiji koji ce zaposliti puno ljudi.

Seka

Otvoremn je jos jedan proizvodni pogon, koji ce zaposliti radnike u Srbiji !

Nada

Turske kompanije investiraju u tekstilnu indrustriju u Srbiji.

special image