Svonsi je otpustio je trenera Frančeska Gvidolina.

Posle sedam utakmica Svonsi je 17. na tabeli Premijer lige sa samo jednom pobedom i to u prvom kolu. To je najgori start Svonsija u ligi u poslednjih 25 godina, sa samo četiri boda u prvih sedam utakmica, zbog čega je ekipa samo jedno mesto iznad zone ispadanja.

Gvidolin je u januaru potpisao šestomesečni ugovor, kada je zamenio Garija Monka i predvodio je ekipu do 12. mesta u ligi. On je u maju potpisao dvogodišnji ugovor, ali je klub odlučio da ga otpusti mnogo ranije.

"Razočarani smo što se rastajemo sa Frančeskom. Pružili smo mu priliku posle rezultata iz prošle sezone. Nažalost, nismo mogli da nastavimo sa rezultatima iz prošle sezone i mislili smo da nam je potrebna promena što pre, kako bismo krenuli napred na pozitivan način. Zahvalni smo Frančesku i njegovim saradnicima na uslugama i želimo im sve najbolje u budućnosti", naveo je predsednik Svonsija Hju Dženkins.

Svonsi je odmah pronašao i zamenu Gvidolinu. Iako se spekulisalo da bi to mogao biti Rajan Gigs, legendarni igrač Mančester junajteda, za novog menadžera postavljen je Amerikanac Bob Bredli.

Novi trener Svonsija je bivši selektor reprezentacije SAD, koji je postao prvi američki trener u Premijer ligi.

"On je veoma cenjen kao trener i ima veliko iskustvo na međunarodnoj i domaćoj sceni. Nikada nije lako menjati trenere, ali nadamo se dugoročnoj saradnji i uveren sam da će Bob stabilizati stvari, na terenu i van njega", navodi se u saopštenju.

Osim nekolicine američkih klubova pedesetosmogodišnji Bredli je predvodio Avr, Stabek i reprezentaciju Egipta.

On će debitovati na utakmici protiv Arsenala, 15. oktobra u Londonu.