• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autsajderi koji za "orlove" to nisu bili

Izvor mondo.rs

Naši fudbaleri mnogo puta do sada nisu umeli da iskoriste ulogu apsolutnog favorita. Nadamo se da u Moldaviji neće biti tako...

 Najgori porazi fudbalske reprezentacije Srbije Izvor: MN Press

Fudbaleri naše reprezentacije mnogo puta do sada su nas razočarali.

Bili su to neuspesi u kvalifikacijama za evropska i svetska prvenstva, ubedljivi porazi od fudbalskih velesila, ali i neočekivani rezultati u duelima sa reprezentacijama značajno manjeg renomea i (pojedinačnog) kvaliteta od naše.

Kako nam predstoji gostovanje u Moldaviji, koje su mnogi iz tabora "orlova" okarakterisali kao problematično baš zato što je rival (na papiru) u podređenom položaju, u nadi da nam se neće ponoviti još jedan kiks, podsetićemo se nekih od najiznenađujućih neuspeha naših fudbalera.

JUGOSLAVIJA - SLOVENIJA 1:1 (5. septembar 2001)

Izvor: MN Press

Pretposlednja utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine. Pobeda nam je garantovala baraž, a u slučaju kiksa Rusije u poslednjem kolu, možda i direktan plasman na Mundijal. Iako favorit, "plavi" nisu iskoristili prednost domaćeg terena, niti pojedinačan kvalitet u odnosu na rivala, pa su Slovenci otišli u baraž sa bodom više od naše reprezentacije, dok se Rusija direktno plasirala na završni turnir.

SRBIJA I CRNA GORA - AZERBEJDŽAN 2:2 (12. februar 2003) i
AZERBEJDŽAN - SRBIJA I CRNA GORA 2:1 (11. jun 2003)

Izvor: MN Press

Međunarodni debi naše reprezentacije pod novim imenom ostaće neslavno upamćen. Igralo se u Podgorici, vodili smo 2:0 golovima Predraga Mijatovića iz penala i Nikole Lazetića, ali su gosti iz Azerbejdžana uspeli da izjednače golovima Gurbana Gurbanova.

Bila je to samo najava očajnih rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2004, u kojima smo se takmiči sa Italijom, Velsom, Finskom i Azerbejdžanom.

"Azeri" su nas nekoliko meseci ponovo neprijano iznenadili, ovaj put pobedivši 2:1. Ponovo je u centru pažnje bio taj Gurban Gurbanov, ovaj put i Faruk Ismailov. U poslednjim minutima utakmice "oteli" su nam pobedu. Vodila je naša reprezentacija od 27. minuta golom Branka Boškovića, ali je penal u 88. doneo domaćinu izjednačenje, a do pobede su došli u 90.

Ovim porazom su "plavi" tri kola pre kraja kvalifikacija izgubili i teoretsku šansu da se domognu Evropskog prvenstva u Portugalu, pa je tadašnji selektor Dejan Savićević bio primoran da podnese ostavku.

FINSKA - SRBIJA I CRNA GORA 3:0 (7. jun 2003)

Izvor: MN Press

Pored Azerbejdžana i Finci su doprineli neuspehu našeg tima u nameri da se domogne Evropskog prvenstva u Portugalu.

Na svom terenu su poveli već u 19. minutu posle očajne reakcije naše odbrane, zatim je nervozni Siniša Mihajlović dobio direktan crveni karton sredinom prvog poluvremena, što je domaćin iskoristio da nam do kraja još dva puta smesti loptu u mrežu.

KAZAHSTAN - SRBIJA 2:1 (24. mart 2007)

Izvor: MN Press

U prve četiri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, naši fudbaleri su osvojili lepih 10 bodova pod vođstvom Havijera Klementa. Delovalo je da smo na dobrom putu, ali...

U Almatiju je usledio šok zbog poraza od Kazahstana, koji je prvi put igrao u kvalifikacijama za EURO, pošto se prethodno od sticanja nezavisosti takmičio u Aziji.

Nikola Žigić je bio strelac za naš tim, ali tek da ublaži poraz u 68. minutu, pošto su domaćini već vodili 2:0.

SRBIJA - FINSKA 0:0 (8. septembar 2007) i JERMENIJA - SRBIJA 0:0 (13. oktorbar 2007)

Boško Janković, Miloš Krasić, Antonio Rukavina
Izvor: MN Press

Poraz od Kazahstana bio je signal da nešto ne valja. Iako smo posle njega odigrali nerešeno sa Portugalom kod kuće (1:1), pa pobedili Finsku u gostima (2:0), usledio je poraz od Belgije (2:3) i tri uzastopna remija. Prvo sa Finskom u Beogradu (0:0), pa sa Portugalom u Lisabonu (1:1) i na kraju sa Jermenijom u Jerevanu (0:0).

Ove kvalifikacije "orlovi" su završili na trećem mestu, sa tri boda manje od Portugala, a četiri od Poljske, što je značilo da nećemo igrati na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj.

LITVANIJA - SRBIJA 1:0 (14. oktobar 2009)

Izvor: MN Press

Ovaj poraz, srećom, nije boleo, ali i nije morao da se dogodi. Srbija je kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi okončala na prvom mestu u grupi (ispred Francuske), pa zašto onda da u poslednjem kolu sebi dozvoli da je savlada tek četvrtoplasirana Litvanija.

Tek kada naši fudbaleri nauče da pobeđuju i ovakve utakmice, moći ćemo da se nadamo rezultatima koje zaista i očekujemo.

SRBIJA - SLOVENIJA 1:1 (7. septembar 2010) i SLOVENIJA - SRBIJA 1:0 (11. oktobar 2011)

Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Nikola Žigić
Izvor: MN Press

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini počele su pobedom na Farskim Ostrvima (3:0), ali su brzo usledili neuspesi "orlova". Samo nekoliko dana posle startne pobede, Slovenija je uspela da odoli u Beogradu i izbori 1:1. Zapravo, gosti su bili ti koji su poveli...

Milivoje Novaković je u 63. minutu savladao Anđelka Đuričića, ali je Nikola Žigić četiri minuta pre kraja sprečio totalnu blamažu.

I pored neubedljivih igara tokom kvalifikacija, u poslednjem kolu Srbija je pobedom mogla do baraža, međutim, Slovenija je u utakmici rezultatski nebitnoj za nju, slavila 1:0 u Mariboru.

SRBIJA - ESTONIJA 1:3 (8. oktobar 2010) i ESTONIJA - SRBIJA 1:1 (29. mart 2011)

Izvor: MN Press

Loš početak kvalifikacija koštao je posla Radomira Antića, ali i debi Vladimira Petrovića Pižona u ulozi selektora Srbije nije dobro počeo. Estonija je priredila ogromno iznenađenje na stadionu Partizana i slavila 3:1! Ispostavilo se, međutim, da to i nije bilo baš toliko iznenađenje, pošto su nam Estonci odoleli i kod kuće (1:1), a na kraju su zauzeli drugo mesto u grupi i izborili mesto u baražu.

MAKEDONIJA - SRBIJA 1:0 (16. oktobar 2012)

Izvor: MN Press

Utakmice sa Belgijom kod kuće i Makedonijom u gostima bile su prelomne za naš tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Da smo obe pobedili, verovatno bismo igrali u baražu, ali... "Orlovi" su u oba duela izgubili. Prvo od Belgije 0:3, a onda i od Makedonije 1:0 u utakmici u kojoj je tim Siniše Mihajlovića delovao veoma, veoma loše.

JERMENIJA - SRBIJA 1:1 (11. oktobra 2014)

Izvor: MN Press

Poslednja "mina", ali ne po prvi put, bila je Jermenija. Već u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, naši fudbaleri su razočarali i najavili da nas čeka još jedan neuspeh.

Samo 1:1 u Jerevanu, i to golom Zorana Tošića u 90. minutu, jasno su pokazali da Dik Advokat, poput mnogih svojih prethodnika, nije uspeo da uspostavi autoriter i natera igrače da sa ponosom nastupaju za reprezentaciju svoje zemlje.

Nadamo se da su se stvari promenile i da su ovakvi kiksevi "orlova" iza nas...

Tagovi

Komentari 33

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Skoroteča

Legendarni gurban gurbanov i dejo som selektor, nama kao smeta ruska škola, ustvari čim nas neko nadtrči i šutne na gol rađa se heroj nacije, i naša nova bruka.

Nikola

Kad igraju nasi? Pozdrav

Ilija

Formacija 5-4-1 totalni promasaj. Mi igramo sa jednim napadacem i bunkerom ispred gola. Vratiti formaciju 4-4-2, napred Mitrovic kao robusni napadac i Pavlovic kao pokretni napadac.

Najnovije

Kolumnisti