• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA SE, MOŽE SE: U Pošti i 13 plata

Izvor Fonet

Vlada Srbije dala je saglasnost da se zaposlenima u javnom preduzeću Pošta Srbije i ove godine iz dobiti isplati 13. plata, čiji je prosek oko 32.000 dinara.

Tako će 15.000 poštara i drugih radnika i ove godine imati bonus, iako je bilo najava da će premijer Aleksandar Vučić staviti veto na dodatna primanja, prenosi Fonet beogradski "Blic".

Doduše, to je urađeno posle pretnji sindikata koji su 20. septembra uputili pismo novoj direktorki Pošte Miri Petrović i članovima Vlade da će stupiti u štrajk ako Vlada Srbije do septembra ne da saglasnost za isplatu novca.

Predsednik Sindikata PTT Srbija Aleksandar Pavlović rekao je da se prosečna plata u Pošti oko 40.000 dinara, a zarada šalterskih službenika i poštara ne pređe 35.000 dinara.

Taj novac ne ide iz budžeta, već iz zarade firme, tvrdi Pavlović.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Filip

Homere telekom je isplatio 13 platu po 80000(ali to bilo ne potencira),posta ima plate 35000 (produktivnost radnika preko 110%) dok su plate parking servis,pijace,eps,opstinari dobrano veceras!

Miloš

Ne daje ni pošta 13-tu od tvojih tj vaših para nego od radom zaradjenog novca. Koliko treba biti plitak pa to ne razumeti ? Pošta se NE FINANSIRA iz budžeta kao neka druga preduzeća (koja su uzgred,gubitaši,a imaju duplo veće plate od poštarskih) nego zaradu ostvaruje samostalno u konkurenciji GOMILE privatnih službi,AKS,BEX,City itd,zatim još veće gomile svih belosvetskih banaka,onda još jedne gomile kablovskih operatera,ni sam neznam koliko internet provajdera i da ne nabrajam dalje a 70% te zarade UPLAĆUJE u budžet ! Ko još to radi ? I ja sam budala što sve moram da crtam,ajde paljba.

DjoleM

@Miloš Svaka cast posti na pozitivnom poslovanju. To je za pohvalu. Ali, jedno pitanje pa palim. Ako, ne daj Boze, posta pocne da lose posluje, hoce li radnici poste pristati da im preduzece ode pod stecaj ili ce traziti dotiranje kao sto dr preduzeca imaju naviku? Sto se tice uplata u budzet, pa to je normalno jer je vas osnivac drzava(pandan privatnom vlasniku kome bi isao profit).

special image