• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Trolovi" otvaraju Kids Fest!

Izvor mondo.rs

Animirani film o popularnim igračkicama otvoriće filmski festival za decu.

Kids Fest održava se 12. put, a otvorice ga crtac "Trolovi" 23. oktobra u Cineplexxu "Ušce" u 17 casova.

Glumica Andelka Prpic ambasadorka je 12. Decijeg filmskog festivala KIDS FEST-a, najvece manifestacije u oblasti kulture i zabave za decu, koji ce se ove godine održati u periodu od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmladi posetioci bioskopskih sala zavirice u neke neverovatne i do sad neispricane filmske price.

Trolovi MCF trejler
Izvor: YouTube

Andelka je posebno izdvojila dva filma na ovogodišnjem festivalu:"Nikako necu propustiti filmove evropske produkcije, koji se retko nalaze na repertoarima bioskopa, a posebno bih izdvojila švajcarski film Cudovištance Moli, kao i dokumentarac cuvenog reditelja Terensa Malika - Plovidba kroz vreme: Put života"

Kids Fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, rasporedenih u 2 programa. Vecina filmova na KIDS FESTU bice sinhronizovana na srpski jezik da bi najmladi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka. U bioskopima najmlade posetioce ocekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu cini posebnom, jeste i uvodenje specijalnog TEEN programa.

Direktorka festivala Lina Boškovic izjavila je da KIDS FEST uvodi novi, Teen program, namenjen deci uzrasta od 12 do 18 godina:"Medu filmovima koji ce se naci u Teen selekciji, istakla bih film Odiseja, cuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala i aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona - Dom gospodice Peregrin za cudnovatu decu 3D, kao i francuski film Avril i neverovatni svet, koji ce biti titlovan, tako da cemo imati priliku da cujemo Marion Kotijar koja pozajmljuje glas glavnoj junakinji"..

U okviru Kids programa, bice prikazano cak 15 filmova i to iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Ceške medu kojima su price o prijateljstvu, odrastanju, porodici. Medu filmovima bice prikazani nastavak najgledanijeg filma na 10. Kids festu – Bela i Sebastijan, prica o nekada najboljim komšijama film Pat i Mat, zatim jedan od najgledanijih filmova svih vremena – Ledeno doba: Veliki udar, kao i najnoviji film studija Dreamworks Animation – Trolovi, koji ce otvoriti ovogodišnji festival.

U Beogradu se 12. Deciji filmski festival održava u bioskopima "Cineplexx UŠCE Shopping Center", "Cineplexx Delta City", "Roda Cineplex", "Dvorani Doma Sindikata", bioskopu "Fontana", "Dvorani kulturnog centra", u Novom Sadu u bioskopu "Arena Cineplex" i "CineStar Cinemas", a u Pancevu i Zrenjaninu, takode u bioskopima "CineStar Cinemas". Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop "Vilin grad".

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa ce i ove godine biti veoma pristupacne, posebno za organizovane školske posete, a iz godine u godinu, broj zainteresovanih škola i vrtica sve više raste.

Festival vec tradicionalno godinama podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženja ucitelja Srbije, Beograda i Novog Sada.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE