Vladimir Sukdolak,mondo.rs

"Dominatore", vreme je da ti Partizan kaže zbogom!

Ponavljao je greške, a vrhunac neodgovornog ponašanja nije hapšenje zbog vožnje u akloholisanom stanju, već odbijanje da trenira posle svega. Sederik Gogua je, po svemu sudeći, završio svoju epizodu u Partizanu.

"Dominatore", vreme je da ti Partizan kaže zbogom! Foto: MN Press

Kada je prošlog januara Sederik Gogua dolazio iz Finske u Partizan niko nije mogao da pretpostavi da će talentovani fudbaler iz Obale Slovovače praviti tolike probleme Upravi i sportskom sektoru crno-belih.

Odmah je stekao status standarnog štopera i već na prvom "večitom derbiju, pored odlične partije, uspeo je da postigne vodeći gol. Bio je to debi Gogue za "parni valjak". Da je Partizan dobio veliko pojačanje nema ko nije pomislio.

Situacija je, međutim, vrlo brzo počela da se menja.

Iako je Ivan Tomić imao poverenja u tamnoputog štopera, Gogua je iz utakmice u utakmicu delovao sve čudnije. Počele su da kolaju glasine da se 22-godišnji momak iz Abidžana odao piću i da sve češće dolazi u alkoholisanom stanju u trening centar "Teleoptik". Mnogi nisu poverovali u neverovatne priče, ali su ozbiljno počeli da sumnjaju posle novog derbija na stadionu "Rajko Mitić".

Marko Jovanović, u to vreme drugi deo štoperskog tandema "parnog valjka", kao i ostali saigrači iz odbrane, nisu mogli da isprave silne greške koje je pravio Gogua. Na momente je, videlo se to i sa tribina, delovao potpuno dezorjentisano i u tim trenucima Zvezdinu publiku dovodio do suza, pa čak i Partizanovu, koja je strepela od svakog kontakta Gogue i lopte.

"Igrao je pijan derbi", moglo se čuti i to ne samo od navijača ili novinara, već i od ljudi dobro upućenih u dešavanja u klubu iz Humske.

Sedrik Gogua, Gogua Foto: MN Press


Iz nekog razloga, Partizan nije reagovao nijednog trenutka, tako da je sve ostalo u domenu spekulacija. Kako je vreme prolazilo, umesto da bude sve bolji i sigurniji, Gogua, momak sa evidentnim darom za igru u odbrani, postajao je sve nesigurniji. Tek na momente je pokazivao potencijal zbog kojeg je zapao za oko skautima crno-belih. Njihova nada da će ga iz Humske za ozbiljan novac proslediti prema zapadu Evrope bila je sve manja.

Tomić je verovao u Goguu do poslednjeg dana na klupi Partizana. I Marko Nikolić ga je uvrstio u početnu postavu za utakmicu sa Vojvodinom. Bila je to prva utakmica mladog trenera od povratka među crno-bele. Novosađani su pobedili 3:1, uz očajnu igru popularno nazvanog "Dominatora". Nikolić ga je s pravom "precrtao".

Pred gostovanje crno-belih u Gornjem Milanovcu, sportski direktor Partizana Ivica Iliev je otkrio je da je Gogua odstranjen iz ekipe zbog kršenja klupske discipline. Nije precizirao šta je po sredi, ali se nezvanično moglo čuti da je razlog u fudbalerovom pojavljivanje u alkoholisanom stanju na treninzima Partizana. Takvo ponašanje trener Nikolić nije mogao da toleriše.

Koji dan kasnije, Gogua je opet ispunio naslovne stranice portala i novina. Problem je postao ozbiljan!

"Fudbaler Partizana prilikom rutinske kontrole saobraćajne policije u krvi je imao 1,2 promilia alkohola", odjeknulo je u javnosti. Tom prilikom Gogua je priveden u stanicu policije na trežnjenje.

Ni ovaj put defanzivac iz Obale Slonovače nije po kratkom postupku izbačen iz Partizana.

Čeka se kraj disciplinskog postupka i sve osim rastanka i prekida saradnje (četvorogodišnji ugovor) sa Goguom (na štetu fudbalera) bilo bi iznenađenje, pa i poražavajuće za Partizan. Gogua je, umesto da bude miran i na neki način pokuša da izgledi stvari, rešio da bojkotuje treninge razočaran novčanom kaznom (30 odsto od primanja u naredna tri meseca).

Sederik Gogua je, po svemu sudeći, završio svoju epizodu u Partizanu.

Šteta...

Tagovi:

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.