• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sačuvajmo grafite od zaborava

Izvor mondo.rs

Od oktobra u svim većim knjižarama širom zemlje će se naći nova knjiga o uličnoj umetnosti Beograda - "Street Art Belgrade", autora Aleksandra Đorđevića, izdavačke kuće Komshe.

 Grafiti Beograd beogradski grafiti grafiti u Beogradu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Zid je od davnina savršeno mesto za komunikaciju. Praistorijski lovac se crtežom na zidu pećine hvalio ulovom i ostavljao trag - konturu svoje ruke.

Danas tragove ostavljamo pomoću kompjutera i mobilnih telefona na zidovima Facebook-a, Twitter-a i drugih društvenih mreža, saopštavamo svoje stavove, izlive ljubavi, navijačke poruke, gastronomske preporuke...

Međutim, današnjim digitalnim zidovima nedostaje jedna dimenzija - a ta prostorna dimenzija tragovima daje magiju.

Ulaz u zgradu kod Malih stepenica.
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović



Na promociji u Mikser House je održana promocija nove knjige "Street Art Belgrade" autora Aleksandra Đorđevića, izdavačke kuće Komshe.

Knjiga "Street Art Belgrade" predstavlja sveobuhvatni pregled beogradske ulične umetnosti, kako stilski tako i unazad kroz vreme. Od aforizama i stencil-a (šablona) preko kompleksnih grafičkih rešenja, slova i murala, kroz knjigu možete pratiti beogradsku grafiti scenu koja je sve življa.

U knjizi su i citati nekih od najaktivnih i najprisutnijih crtača i uličnih umetnika na beogradskoj sceni: Artez, Junk, Rage, Tkv, Lortek i Nikola (Alone).

Miloš Milutinović, legenda FK Partizan
Izvor: MONDO/Predrag Vujić



Na više od 220 strana, i sa više od 500 fotografija, koje je autor Aleksandar Đorđević zabeležio u poslednjih šest godina, knjiga pruža sveobuhvatan uvid u jedinstven svet beogradskih grafita.

"Grafiti su svima dostupni, ali su zbog izloženosti vremenskim prilikama i emocijama prolazni. Moja želja je bila da kroz knjigu sačuvamo barem deo te ulične magije", rekao je autor knjige, Aleksandar Đorđević.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE MONDA


MONDO TV PRILOG - Crtač grafita koga sve komšije vole!

Ako nekad zalutate na Lekino Brdo, prvo što će vam upasti u oči su brojni grafiti. Većinu njih je nacrtao dečko iz kraja, Milan Milosavljević Derox.
Izvor: MONDO




MONDO TV PRILOG - Da li može da se preživi od crtanja grafita?




Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

titula

Pogledajte negde preko, kako grafiti izgledaju i što je još važnije, kako se uklapaju u okolinu. Dok se to ne postigne, ne prilazite zidu! Samo napravite da izgleda još ružnije, bez obzira na lepotu grafita. Uklopiti je najbitnije i najteže

SERIJE