• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro nove prognoze rasta - sa 2,5 na 2,7 odsto

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da u narednih nekoliko dana očekuje da MMF, Svetska banka i Evropska unija promene prognozu stope privrednog rasta Srbije sa 2,5 na 2,7 odsto.

"To će značiti da će Srbija imati jednu od najviših stopa rasta u regionu, uprkos fiskalnoj konsolidaciji” , rekao je Vučić novinarima u Nišu posle razgovora sa ambasadorima zemalja EU.

Premijer je rekao i da zna kako u naredne tri godine možemo da dostignemo rast BDP veći od 12 odsto, odnosno preko tri odsto svake godine.

Vučić je rekao da je uspeh zasnovan na investicijama i izvozu, a ne na potrošnji, ali da će, kad se povećaju primanja, Srbija moći da očekuje i da rast zasniva na rastu potrošnje.

Premijer najavljuje i značajan napredak Srbije ka vrhu tabele na Doing busineš listi Svetske banke, koja će biti objavljena narednih dana.

"Tako ćemo moći da privučcemo još veći broj investitora”, rekao je Vučić i istakao da Srbija u regionu ima najveći broj investitora.

Imam i san i plan i znam sta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrska medunarodnih finansijskih institucija, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vucic posle sastanka svog kabineta sa predstavnicima Svetske banke, a potom i sa ambasadorima zemalja EU.

On je zahvalio ambasadorima više od 20 zemalja EU i šefu Delegacije EU Majklu Devenportu, koji su došli u Niš na sastanak sa vladom, te istakao da je vlada građanima pokazala da se, kada govori o EU, ne obraća samo građanima Beograda ili severa Srbije, već svakog dela zemlje.

"Molio sam ambasadore da dođu u Niš kako bismo pokazali koliki značaj jug Srbije ima za nas", rekao je Vučić i dodao da će sa predstavnicima EU u našoj zemlji prošetati po Nišu kako bi ga bolje upoznali.

"Najvažnije je da gradani Srbije razumeju da se zemlja nalazi na dobrom putu", rekao je Vučić novinarima.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zeks

Odlicno sto ce nove prognoze uskoro stici,jer da nije tako narod ne bi imao sta da jede.

Gagi

Do nove godine bice 3,5 a sledece 5,5 odsto,pred nama su godine renesanse i blagostanja.

titula

Bravo Aco, najači si!

special image