• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radnicima s minimalcem osam odsto veće plate"

Izvor MONDO/Agencije

Radnici u privatnom i javnom sektoru koji primaju minimalac imaće za osam odsto veću platu od početka sledeće godine, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić.

“Imamo oko 350.000 radnika koji su prijavljeni na minimalac, 330.000 u privatnom i oko 20.000 u državnom sektoru i oni ce od 1. januara automatski imati osam odsto veca primanja”, rekao je Vucic za televiziju Prva.

Plate u javnom sektoru bice povecane, rekao je Vucic, navodeci da za to ima prostora, ali da je sa MMF-om teška borba, jer ta institucija, na primer, ne želi da se plate povecaju vojsci i policiji, dok država hoce da odlucuje šta da radi sa novcem.

“S druge strane, važno nam je da zadržimo prisustvo MMF u Srbiji, da budemo zvezda ucenik, neko ko je uradio sve što treba i da budemo primer za sve u svetu, ali su nam gradani najvažniji”, rekao je Vucic.

On veruje da ce u februaru ili martu sledece godine prosecna plata biti 430 evra i da ce se povecvati.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istina

Od tog sramotnog broja od 330.000 nas prijavljenih na minimalac 300.000 prima kes pare preko toga tako da poslodavac utaji poreze na dohotke koliko hoces. Ali nema veze bitno je da imamo posao pa makar nas jahali kako hoces, jel da premijeru?

fićko

...ipak srbski radnici i činovnici imaju sreće i još neko vreme neće ostajati bez posla...jer smo još daleko od automatizacije i dolaska veštačke inteligencije odnosno alogaritamskih softwera u srbsku privredu i društvo koji će napr. zameniti 70% činovnika u srbiji koji neće znati da odgovore zašto dolaze na posao...ali nadolazeća it tehnologija će biti "startup" srbske privrede...

special image