• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzej grada Beograda u novoj zgradi!

Izvor Tanjug

Zgrada u Resavskoj biće rekonstruisana i tu će biti nova "kuća" Muzeja, objavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Izložba "Blago Singidunuma" na kojoj je izložen nakit iz antickog perioda iz zbirke za antiku Muzeja grada Beograda, otvorena je ovog vikenda u Konaku kneginje Ljubice.

Na izložbi je prikazano oko 200 najvrednijih predmeta koji govore o zanatskim i umetnickim težnjama antickog sveta, o tadašnjoj modi i potrebi pojedinaca tog doba da javno izraze svoje bogatstvo.

Izložbu je svecano otvorio gradski menadžer Goran Vesic.

On je tom prilikom cestitao 113. godišnjicu od osnivanja Muzeja grada Beograda i istakao da mu je posebno zadovoljstvo da baš na ovaj dan saopšti kako ce muzej biti rekonstruisan.

Kako je najavio, sledece nedelje ce biti predstavljena idejna rešenja za rekonstrukciju zgrade Vojne akademije u Resavskoj ulici, koja je nedavno pripala gradu Beogradu i koja ce postati nova zgrada Muzeja grada Beograda.

"Tri godine nam je trebalo da rešimo komplikovane imovinsko-pravne odnose u zgradi Vojne akademije u Resavskoj ulici, koja je pripala gradu Beogradu, raspisali smo konkurs za idejno rešenje i od sledece nedelje cemo imati idejna rešenja od kojih cemo jedno odabrati. Po tome cemo rekonstruisati tu zgradu i konacno ce muzej grada Beograda dobiti svoju kucu", rekao je Vesic.

On je prisutne pozvao da u utorak posete izložbu predloženih rešenja i kažu šta misle o njima, jer, kako je naveo, tako odlucujemo kako ce muzej izgledati.

Generalni projekat se ocekuje, najavio je Vesic, sledece godine.

Nakon toga, krenuce se sa rekonstrukcijom zgrade.

"Taj posao nece biti brz, trajace sigurno nekoliko godina, ali kada jednom pocnemo, jednom cemo ga i završiti", rekao je Vesic.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE